VICIOUS RUMORS: “Celebration Decay”

ALBUM

Είδος: US heavy / power metal
Δισκογραφική: Steamhammer / SPV
Ημ. Κυκλοφορίας: 21 Αυγούστου 2020

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με το Αμερικάνικο heavy metal και να μην έχεις πέσει πάνω στους Vicious Rumors. Δισκάρες όπως “Digital Dictator” και “Word of Mouth” έχουν εξασφαλίσει ότι το όνομα τους θα είναι σημείο αναφοράς για το χώρο και επίσης εδώ και 38 χρόνια συνεχίζουν αμετανόητοι στο ίδιο στυλ, κυκλοφορώντας album που το λιγότερο, αξίζουν να φέρουν το όνομα της μπάντας στο εξώφυλλο.

Το “Celebration Decay” είναι το 13ο album της μπάντας, περιέχει 11 τραγούδια και διαρκεί περίπου 47 λεπτά. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Trident Studios, στην California και η παραγωγή έγινε από τον ίδιο τον Geoff Thorpe και τον Juan Urteaga. Για άλλη μια φορά έχουμε αλλαγές στο line up. Πίσω από το μικρόφωνο ακούμε πλέον μια καινούρια φωνή, τον Nick Courtney που αντικαθιστά τον Nick Holleman. Στις κιθάρες πέρα από τον αρχηγό Geoff Thorpe έχουμε τον νεανία Gunnar Dügrey, το μπάσο το ανέλαβε ο Robin Utbult και στα τύμπανα είναι η σταθερή αξία Larry Howe.

Και με αυτό τον δίσκο οι Αμερικάνοι παραμένουν σταθεροί στις US heavy / power metal αξίες που τόσο χρόνια εκπροσωπούν χωρίς πειραματισμούς ή προσπάθειες εντυπωσιασμού. Το νέο album είναι ένα κλικ καλύτερο από το “Concussion Protocol” του 2016. Έχει καλύτερο ήχο, πιο πολύ ενέργεια, τα τραγούδια είναι σαφέστατα πιο δουλεμένα και με καλύτερη δομή σε σχέση με τον προηγούμενη κυκλοφορία που έδινε την εντύπωση ότι είναι απλά μια συρραφή καλών ιδεών.

Από το πρώτο κιόλας κομμάτι υπάρχει καταιγισμός από riff και solo, με τον Geoff να πετυχαίνει διάνα με την επιλογή του Gunnar Dügrey και να συνθέτουν ένα άκρως παραγωγικό δίδυμο. Ο επίσης rookie Courtney καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του δίσκου, η φωνή του έχει μεγάλο εύρος και ειδικά όταν δοκιμάζει να γίνει πιο aggressive είναι εξαιρετικός. Υπάρχουν στιγμές που δίνει την εντύπωση πως είναι κάπως συγκρατημένος, σίγουρα όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος. Οι περισσότερες συνθέσεις είναι heavy metal δυναμίτες, ενώ δεν λείπουν και τα πιο ατμοσφαιρικά κομμάτια. Το “Celebration Decay” ξεκινάει δυναμικά με συνθέσεις όπως “Celebration Day και “Pulse of the Dead”, κάνει μια μικρή κοιλιά στη μέση και τελειώνει θριαμβευτικά με τραγούδια όπως “Death Eternal” και “Collision Course Disaster”.

Το νέο δημιούργημα του Geoff Thorpe και της παρέας του μπορεί να μην φτάνει τις κορυφές του παρελθόντος αλλά είναι σίγουρα ο καλύτερος δίσκος τους εδώ και μια δεκαετία. Αποτελεί ένα αρκετά καλό δείγμα σύγχρονου heavy metal album που αξίζει κάποιος να έχει στη συλλογή του.

Facebook: https://www.facebook.com/ViciousRumorsThisIsMetal/

592

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.