TOWER HILL: “Deathstalker”

ALBUM

Είδος: Heavy/ Power Metal
Εταιρία: No Remorse Records
Ημ. κυκλοφορίας: 27 Οκτωβρίου 2023

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Η φράση αυτή επιβεβαιώνεται με το εξώφυλλο του ντεμπούτου των Καναδών Tower Hill (φιλοτέχνημα του Andreas Marschall που έχει συνεργαστεί με RUNNING WILD, BLIND GUARDIAN, HAMMERFALL, KREATOR κ.α.), αφού κοιτώντας το μπορείς σε γενικές γραμμές να καταλάβεις τι πρέπει να περιμένεις από το περιεχόμενο, αλλά ας μιλήσουμε πρώτα για το ίδιο το σχήμα πριν μιλήσουμε για τη μουσική του.

Αρχικά, κινήθηκε ως one-man project όταν ο τραγουδιστής R.F. Traynor τους ξεκίνησε δουλειά το 2020, αλλά γρήγορα δεν άντεξε τη μοναξιά και οι TOWER HILL μετετράπησαν σε κουιντέτο μετά την κυκλοφορία του “Fighting Spirits” demo το 2021.

Μέσω λοιπόν, της “δικής” μας No Remorse Records που έχει βαλθεί να σηκώσει στους ώμους της μεγάλο βάρος του πατροπαράδοτου heavy metal, οι Καναδοί ντεμπουτάρουν με το “Deathstalker” και προσφέρουν παλαιομοδίτικο heavy power που αντλεί έμπνευση από Running Wild (τα αλογίσια tempo τους κυριως), Helloween, Judas Priest, αλλά κοιτούν και την Αμερικάνικη σκηνή μέσω των Riot.

Όλα τα παραπάνω δένουν ιδανικά και δημιουργείται ένα δικό τους πρόσωπο που έχει ως μεγάλο ατού την ευχάριστη φωνή του Traynor, ο οποίος δεν προσπαθεί να υπερβεί τις δυνατότητες του και δημιουργεί μια στιβαρή επικάλυψη των όμορφων μελωδιών που περιέχει το “Deathstalker”.

To παρθενικό πόνημα των Καναδών περιέχει όμορφα και ευκολοάκουστα κομμάτια για όσους θέλουν λίγη επικότητα στην ατμόσφαιρα και τραγούδια σαν το “Kings Who Die” σε παρασέρνουν με το όμορφο ρεφρέν και βάζουν ένα ακόμη λιθαράκι σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αναβίωση των 80s heavy metal ετών.

Η παραγωγή είναι αν μη τι άλλο νοσταλγική και δεν προσπαθεί να γυαλίσει την αγριάδα του συγκροτήματος, ταξιδεύοντας τον ακροατή στην προαναφερθείσα μουσική περίοδο και παρέα με το straight-from-the-playbook εξώφυλλο, οι Tower Hill θα καταφέρουν να βρεθούν στη δισκοθήκη αρκετών θιασωτών του heavy metal.

Δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω για τρουΐλα βέβαια, μιας που ποτέ δεν αγκάλιασα των όρο και κριντζάρω σε κάθε αναφορά σε false metal, αλλά οι Tower Hill κέρδισαν την καρδιά μου με την ειλικρίνεια του δημιουργήματος τους και έτσι, μπορώ να καταλάβω πως θα τα πάνε περίφημα στους πιο ευαίσθητους τους ιδιώματος.

Ελπίζω επίσης πραγματικά, ο σπαθοφόρος μαλλιάς να σώσει τη νεανίδα από την πυρά των οπισθοδρομικών, γιατί ακόμα και στο εξώφυλλο πρέπει να βρούμε ελπίδα.

Facebook: https://www.facebook.com/towerhillca
Instagram: https://www.instagram.com/towerhillmetal

302

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.