WAR DEVICE: “Infinite Chaos”

Μια από τις πιο ελπιδοφόρες εγχώριες μπάντες επιστρέφει δυναμικά.

Ο λόγος για τους War Device οι οποίοι κατάγονται από την πόλη των Σερρών και τρία περίπου χρόνια μετά το debut full length τους “Whisper Οf Souls” επανέρχονται με ένα ρεσιτάλ δύναμης.

Αξιολάτρευτο thrash παλιάς κοπής, γρήγορο και βαρύ κατά πως πρέπει σε αυτό το είδος μουσικής, με τους War Device να αναμειγνύουν με μαεστρία τα καλύτερα στοιχεία των δυο σχολών του είδους, της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής. Πατώντας πάνω στους Slayer / Testament από τη μια και τους Sodom / Kreator από την άλλη, το “Infinite Chaos” παρουσιάζει μια αισθητά πιο πληθυντική φύση ενός thrash που δεν φοβάται να ενστερνιστεί φουριόζικα death στοιχεία riffολογικώς και το οποίο απέχει παρασάγγας από το φλύαρο κοπάνημα. Η μπάντα έχει εμπλουτίσει πανέξυπνα τις θυελλώδεις συνθέσεις με εμβόλιμα mid-tempo breaks, κλιμακώνοντας τις σε απολαυστικά επίπεδα και δίνοντας μια intellectual πινελιά μέσα στην κατά βάση tapa tupa or die σφραγίδα που καλύπτει αμιγώς τα πάντα.

Χειμαρρώδεις τεχνικότατες riffοσειρές Hannemanικής τεχνοτροπίας από τους Σωτήρη Συμεωνίδη και Μάνο Τριανταφύλλου στις κιθάρες, φοβερό το ρυθμικό δίδυμο που συγκροτούν οι Μάνος Μουταφτσής (drums) και Γιάννης Μαλέας (μπάσο), μια ιδανική στιβαρή βάση που αφήνει μια σαρωτική αίσθηση κατά τις ακροάσεις και απύθμενο πάθος από τον Μάριο Dogwar, οποίος διαθέτει ένα άγριο, δυνατό λαρύγγι και δίνει μια παρομοιώδη ερμηνεία πίσω από το μικρόφωνο, οργισμένος και σαφής, ιδανικός για το περιβάλλον που δρουν οι Σερραίοι.

Οι War Device πάνω απ’ όλα είναι εξαιρετικοί μουσικοί, κάτι που διαφαίνεται σε συνθέσεις όπως τα εξοντωτικά “Void of Perception”, “Within the Violence”, “Silent Pain” ή το βαρύτατο “Feel the Power” (χωρίς να υστερεί κάποιο άλλο κομμάτι, το επίπεδο του album είναι ισοϋψές στο σύνολο του υλικού). Άρτια παρουσίαση των ιδεών τους, επαρκέστατος τσαμπουκάς και αέρας χουλιγκανισμού, υπό έναν εξαιρετικό ήχο (κανένα απολύτως ψεγάδι, όλα ακούγονται πεντακάθαρα και η βιαιότητα ρέει σαν ηδύποτο – προτιμώ το τσίπουρον), μια καθ’ όλα επαγγελματική δουλειά που σφίζει από μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο.

Οι Σερραίοι δικαιούνται να φιλοδοξούν και αξίζουν τις αυτιές κάθε εγκέφαλου που γειτνιάζει με τη μουσική ακρότητα. Χίλια μπράβο για το “Infinite Chaos” κι εύχομαι ανάλογη καλλιτεχνική πορεία.

https://www.facebook.com/WarDevice/

584

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.