THE TROUSERS: “Animal Gun”

ALBUM

Είδος: Hard Rock / Rock n Roll
Εταιρία: Sliptrick Records
Ημ. κυκλοφορίας: 15 Αυγούστου 2023

Καλοκαιράκι, είπα είναι, στην ακρογιαλιά, εγώ και το τραγί να πλεύσουμε αγκαλιά.

Σκρολάρω στα εισερχόμενα και τσουπ, ούγγρικο hard rock ‘n’ roll. Γιατί όχι σκέφτομαι; Έκτος δίσκος είναι για τους The Trousers, κάτι θα έχουν να πουν για να είναι τόσο επίμονοι.

Στα 40 λεπτά λοιπόν διάρκειας, άκουσα επιρροές από Kiss της πρώτης εποχής, Guns ‘n’ Roses, αλλά και λίγο από σκανδιναβικό action rock. Ποιο είναι το πρόβλημα ή τα προβλήματα του εγχειρήματος για να είμαι πιο ειλικρινής;

Α) Η παραγωγή είναι λίγο πιο ξεφούσκωτη από όσο το είχε ανάγκη ο δίσκος.
Β) Τα κομμάτια δεν δίνουν ένα ισορροπημένο σύνολο, αφού αν εξαιρέσεις το “Come Undone”, που θα μπορούσαν να έχουν γράψει οι τωρινοί ξεθωριασμένοι GNR, το εξαιρετικό retro garage “Sunday Crimes” και το τελευταίο “Secret symmetry”, τα “πανταλόνια” από την Ουγγαρία δεν μας προσφέρουν στιγμές που θα θέλουμε να επισκεφτούμε ξανά στο μέλλον.
Ίσως να έπρεπε να περιμένουν να συλλέξουν μερικά ακόμη, ισάξια τους, κομμάτια και τότε να προβούν στην κυκλοφορία του παρόντος.
Γ) Τα φωνητικά δεν είναι αρκετά ικανά να αλλάξουν την άποψη μου και να κλέψουν λίγο την παράσταση, ενώ παράλληλα τα λίγα κιθαριστικά σόλο από δω και από κει, δεν είναι ούτε εκείνα ικανά να αλλάξουν κάτι.

Και έτσι, ακόμη και οι στιγμές έκλαμψης καλής ενορχήστρωσης εις μάτην προσπαθούν να με πείσουν πως υπάρχει λόγος να σηκώσω φρύδι αν ακούσω στο μέλλον και πάλι το όνομα The Trousers.
Δυστυχώς για μένα αλλά και για την μπάντα, δεν θα κρατήσω τίποτα από αυτή μας τη συνάντηση, ειδικά την εποχή που βομβαρδιζόμαστε από παντού με νέες κυκλοφορίες.

Official Site: https://thetrousersband.com/en/
Facebook: https://www.facebook.com/thetrousers/

248

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.