THE SULLEN: “Rituals Of Death”

EP

Είδος: Doom / Death Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Μαΐου 2020

The Sullen είναι το όνομα του one man project του κόμραντ (ανήκει στις πένες του rockway.gr) Πέτρου Πεταλά ο οποίος δημιούργησε αυτό το λιλιπούτειο 3 – track ep, παίζοντας όλα τα όργανα.

H μουσική που εμπεριέχεται στο “Rituals Of Death” ανήκει στο χώρο του ευρωπαϊκού doom / death (που αγγίζει και τα όρια του black metal) και θα έλεγα ότι αποτελεί ένα καλοπαιγμένο tribute του δημιουργού προς τις επιρροές του, με βασική αυτή των Katatonia την οποία συμπλέκει με επιμέρους διακριτά πνεύματα.

Η riffολογία ακολουθεί σιδηροδρομική τακτική ενώ οι ρυθμοί είναι αργοί, στα φωνητικά δε είναι εξαιρετικός (μου θύμισε τον Danny Cavanagh των αρχαίων Anathema). Ο ήχος επίσης είναι πάρα πολύ καλός, διαυγής και αναδεικνύει όλες τις λεπτομέρειες των κομματιών.

Και τα τρία κομμάτια του EP είναι πολύ καλά και εξυπηρετούν τις σταθερές του ιδιώματος. Το “Crimson” θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για μια μίξη από Primordial με Harakiri For The Sky, το “Earthen Sky” είναι βασισμένο στην τεχνοτροπία των Rotting Christ ενώ το ομότιτλο track “Rituals of Death” είναι ένα αρκετά σκληρό κομμάτι ατόφιου funeral doom στα χνάρια των παλαιών My Dying Bride και Paradise Lost.

Το “Rituals Of Death” είναι ένα άριστο πρώτο δείγμα για το μουσικό αντικείμενο που διαπραγματεύεται και λογικά θα υπάρχει και full length συνέχεια η οποία διαβλέπω ότι θα στρέψει την προσοχή όλων των θαμώνων του σχετικού κυκλώματος.

Facebook: https://www.facebook.com/thesullenband/

Bandcamp: https://thesullenband.bandcamp.com/

574

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.