THE HELLACOPTERS: “Grande Rock Revisited”

REISSUE

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Garage Rock / Rock ‘n’ Roll
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 16 Φεβρουαρίου 2024

Δεν πρόκειται για νέα κυκλοφορία αλλά για μια φρέσκια remastered έκδοση του (ίσως) καλύτερου album της παρέας του Nicke Andersson “Grande Rock” το οποίο κυκλοφόρησε το 1999 μέσω της White Jazz Records και τώρα βγαίνει στην αγορά από την Nuclear Blast.

Αν θέλουμε να πούμε δυο λόγια για το album, εδώ οι The Hellacopters τελειοποιούν τη φόρμουλά τους και παραδίδουν γρήγορο και σκληρό παλιατζούρικο rock ‘n’ roll με όλα τα κομμάτια να πνέουν έναν hit αέρα. Φοβερά ρεφρέν, γρέζι στις κιθάρες και εξαιρετική ρυθμική μεθοδολογία είναι μερικά από τα αδιαπραγμάτευτα δεδομένα του “Grande Rock”. Και αν και δεν είμαι γενικώς οπαδός των remastered εκδόσεων, οφείλω να ομολογήσω πως ο ήχος είναι καλύτερος από το original, πιο απαλός, αν και δεν χάνει σε κανένα σημείο το ’60s πνεύμα που περικλείει τη μουσική των Σουηδών.

Γενικώς… κομματάρες! “The Electric Index Eel”, “Welcome to Hell”, “Paul Stanley” (υμνάκος), “Venus In Fur” (έπος!), “The Devil Stole the Beat from the Lord” και όλα τα υπόλοιπα τεμάχια, εγγυώνται αγνή διασκέδαση και σίγουρα στανταράκια στις playlists των σαββατιάτικων djs (αυτών που ξέρουν και 5-10 κομμάτια πέρα από το “Paranoid” και το “Whole Lotta Love”, ας μην ανοίξω το γαμώστομα…).

Φυσικά η αγορά του “Revisited” δεν είναι επιβεβλημένη αν έχεις το original album, όπως συμβαίνει σε κάθε επανέκδοση. Αν βέβαια φίλε ακροατή προβείς στην αγορά του, τότε θα έχεις ως κέρδος μια πιο smooth έκδοση πολύ καλής μουσικής και αν ανήκεις στο χωράφι του συγκεκριμένου είδους rock, θα ευχαριστηθείς για άλλη μια φορά την ακρόαση αυτού του εξαιρετικού δίσκου. Εις αναμονήν φρέσκιας δουλειάς από αυτά τα αειθαλή τσογλάνια…

Facebook: https://www.facebook.com/thehellacopters

203

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.