THE CLAMPS: “Megamouth”

ALBUM

Είδος: Speed\Stoner\Rock n’ Roll
Εταιρεία: Heavy Psych Sounds
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Ιανουαρίου 2024

Οι Ιταλοί The Clamps στις 12 Ιανουαρίου κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο: “Megamouth” από την Heavy Psych Sounds, η οποία μας έχει κακομάθει με τις όλο και πιο ποιοτικές κυκλοφορίες της.

Το “Megamouth” συνεχίζει το “1..2..3..πάμε” attitude του σχήματος, συνδυάζοντας τα πιο groove στοιχεία του stoner με το rock n’ roll. Οι ίδιοι βάζουν και το speed rock στην περιγραφή της μουσικής τους και κατάλαβα τον λόγο μόλις πάτησα το play του promo που μας ήρθε. Το “Megamouth” έχει γραφτεί για road trips. Αν έχεις κανονίσει να κάνεις κάποιο ταξίδι, τότε θα αποτελέσει την ιδανικότερη συντροφιά, απλά λίγο προσοχή με το γκάζι γιατί το album δεν κάνει πίσω.

Το ”Megamouth” έχει 10 κομμάτια με συνοχή αλλά και διακριτά μεταξύ τους. Απόλαυσα πολύ το γεγονός ότι ο τρόπος που έχουν φτιάξει την σειρά των κομματιών, μου έδωσε την αίσθηση πρόβας ενός σχήματος. Το πρώτο κομμάτι είναι instrumental γιατί πάντα στις πρόβες αργεί ο τραγουδιστής και πρέπει οι υπόλοιποι να κουρδιστούν και να συντονιστούν μεταξύ τους και το τελευταίο κομμάτι είναι αυτό που όλα τα όργανα είναι στο τέρμα, οι κιθάρες σολάρουν με whah, η φωνή έχει βραχνιάσει και σχεδόν έχει κλείσει και ο drummer λαχανιασμένος τα δίνει όλα.

Οι The Clamps κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα album το οποίο σου φτιάχνει την διάθεση και θες να σηκωθείς να χορέψεις. Είναι το album που αν παίξει σε κάποιο bar τότε θα ξεκινήσει χαμό. Αν το βάλεις σπίτι, θα το βάλεις τέρμα και θα παίζεις air guitar και είναι αυτό που στις συναυλίες χύνονται μπύρες δεξιά και αριστερά, με μελωδίες που το κοινό τραγουδά με επιφωνήματα.

Αν απολαμβάνεις την μουσική σου μόνο σε high-end ηχοσύστημα πίνοντας καλό κρασί τότε το “Megamouth” δεν είναι για εσένα. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι κι εγώ απολαμβάνω την μουσική μου σε high-end ηχοσύστημα πίνοντας κρασί. Συμπερασματικά, οι The Clamps κυκλοφορούν έναν δίσκο που μπορεί να ξεσηκώσει τους πάντες. Ειδικά αν οι Hellacopters απασχολούν συχνά τα ακουστικά σου τότε θα βρεις ένα album που θα λατρέψεις.

Facebook: https://www.facebook.com/theclampsrock/
Instagram: https://www.instagram.com/theclamps_band/
Bandcamp: https://theclampsrock.bandcamp.com/

321

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 131 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.