NELSON: "Lightning Strikes Twice"

Ήταν Σεπτέμβριος του 1991 όταν η δημοτικότητα των Nelson εκτοξεύτηκε στα ύψη με το single τους “Can’t Live Without Your Love And Affection” μέσα απο την πρώτη τους δικογραφική δουλειά με τίτλο “After The Rain”.

Προσωπικά αυτό το άλμπουμ θεωρείται δικαίως ένα από τα καλύτερα στο συγκεκριμένο είδος! Μέσα από το “After The Rain” ξεπήδησαν αρκετά singles και το συγκρότημα κατάφερε να κάνει μεγάλη εμπορική επιτυχία φτάνοντας μέχρι και το νούμερο ένα των Aμερικάνικων charts!! Τα 6.5 εκατομμύρια πωλήσεις αποδεικνύουν περίτρανα το γεγονός αυτό. Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι με την τεράστια επιτυχία του single τους “Can’t Live Without Your Love And Affection”, κατάφεραν να γίνουν η μοναδική μουσική οικογένεια (Ozzie Nelson, Rick Nelson και Matthew & Gunnar) με τρία νούμερο 1 επιτυχίες στα charts!!

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη του πολύ επιτυχημένου ντεμπούτο τους. “Because They Can” (1995) ήταν ο τίτλος του δεύτερου άλμπουμ. Πολύ καλά τραγούδια, καλή παραγωγή με μία πιο straight rock διάθεση, αλλά ηχητικά μακριά απο το φανταστικό “After The Rain”. Με το “Imaginator” (1996) οι Nelson επιστρέφουν με πιο hard rock διαθέσεις και μας προσφέρουν ένα πραγματικά δυνατό άλμπουμ. Ακολουθεί το “The Silence Is Broken” (1997) στο οποίο συνεχίζουν να μας συγκινούν με δυνατές μελωδίες, όμορφες μπαλάντες και σφιχτοδεμένο melodic hard rock. Αισίως φτάνουμε στο 1998 και στην κυκλοφορία του “Brother Harmony“. ‘Ισως το πιό διαφορετικό άλμπουμ απ΄όλα τους! Country rock στοιχεία με έμφαση στις μπαλάντες και μουσική που δεν θυμίζει σε τίποτα το συγκρότημα που κυκλοφόρησε το 1990 το “After The Rain”. Παρ’όλα αυτά όμως πρόκειται για ένα καλό rock άλμπουμ με αρκετά καλά τραγούδια. Το “Life” (1999) ήταν η τελευταία δικογραφική τους δουλειά.

Εδώ είμαστε λοιπόν, στο 2010 και οι Nelson ‘γιορτάζουν’ τα 20 χρόνια απο την κυκλοφορία του “After The Rain” με ένα comeback που θα ‘ταρακουνήσει’ την melodic hard rock σκηνή για τα καλά!

Lightning Strikes Twice” ονομάζεται οι επιστροφή των Matthew & Gunner Nelson και πρόκειται για μια επιστροφή των Nelson στις ρίζες τους!! Και όταν μιλάω για επιστροφή στις ρίζες εννοώ επιστροφή στα δυνατά πιασάρικα ρεφραίν, στις μελωδίες, στα τραγούδια που σου ‘καρφώνονται’ στο μυαλό με το πρώτο άκουσμα και γενικά επιστροφή στον ήχο των 80’ς με έναν φρέσκο αέρα. Γενικά με τις ‘επιστροφές’ των συγκροτημάτων, τα οποία παλιά γεμίζαν στάδια και πουλούσαν χιλιάδες δίσκους, έχω τις επιφυλάξεις μου. Ήδη όμως με τις πρώτες νότες του “Call Me” κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα άλμπουμ που, όπως είπα και πιο πρίν, θα μας ‘ταρακουνήσει’ για τα καλά. Και αν με το πρώτο τραγούδι μας έχει ‘ανοίξει’ η όρεξη, ακούστε και τα “Day By Day”, “Ready, Willing And Able”, “In It For The Money” και “Kickin’ My Heart Around”, και να είστε σίγουροι ότι το “Lightning Strikes Twice” είναι ένα άλμπουμ που πραγματικά θα κάνει την διαφορά στον χώρο του melodic hard rock!! Δυνατές μελωδίες, ξεσηκωτικοί ρυθμοί, φανταστικές ερμηνείες απο το δίδυμο των Matthew & Gunnar και όμορφες μπαλάντες σε ένα άλμπουμ που δε πρόκειται να αφήσει αδιάφορο κανένα οπαδό του μελωδικού σκληρού ήχου! Μια παγκόσμια περιοδεία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2011, και ποιός ξέρει…ίσως περάσουν και απο την χώρα μας! Μία από τις καλύτερες φετινές κυκλοφορίες!


605