SNAKESKIN GOD: “Snakeskin God”

ALBUM

Είδος: Heavy/Hard Rock
Δισκογραφική: Sleaszy Rider Records/MVD
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6 Νοεμβρίου 2020

Η αλήθεια είναι, ότι τα τελευταία χρόνια οι μπάντες συνηθίζουν να κυκλοφορούν δίσκους που “κομπάζουν” από τεχνική αρτιότητα, επική ατμόσφαιρα και καλοδουλεμένη παραγωγή αφήνοντας στην άκρη την ουσία του rock και metal κινήματος που δεν είναι άλλη από την “αλητεία”, την “επανάσταση”. Και πραγματικά αν κάποια μπάντα καταφέρει να αγγίξει έστω και λίγο αυτά τα “συστατικά”, τότε γίνεται αμέσως αγαπητή από το σύνολο τουλάχιστον των old school οπαδών. Οι Snakeskin God, φαίνεται ότι είναι μία από αυτές τις μπάντες όπου το ομώνυμο ντεμπούτο της δείχνει να στηρίζεται σε αυτή την ελκυστική “αλητεία”.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα, από την αρχή. Το group, δημιουργήθηκε μόλις το 2015 από μία ιδέα και συνεργασία των Ηλία Μαργαρίτη και Χρήστου Τσουρή. Κατά τη διαδικασία της ηχογράφησης του ντεμπούτου album τους το 2016, προστέθηκε στο line-up και ο γνωστός από τους Omen και Marauder Νίκος Αντωνογιαννάκης στα φωνητικά με το “Snakeskin God” να φαντάζει πλέον ως κάτι δεδομένο. Η μπάντα, κινείται ηχητικά μεταξύ του hard και heavy rock, με επιρροές που ξεκινούν από Hawkwind, Hellacopters και Nightstalker και φτάνουν έως Black Sabbath, Brocas Helm και Omen.

Γνωρίζοντας αυτά τα λίγα πράγματα για τη μπάντα, το “Snakeskin God” αποκτά αμέσως μία ιδιαίτερη δυναμική και αντιλαμβάνεται πλέον ακόμη και ο πιο “νέος” οπαδός της σκληρής μουσικής ότι το old school στοιχείο μάλλον κυριαρχεί στο δίσκο. Και πράγματι, οι Snakeskin God δεν δείχνουν να αποποιούνται των “ευθυνών” τους αντίθετα μάλιστα μοιάζουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Και αυτό, δε χρειάζεται να μας το πουν οι ίδιοι αφού το ομώνυμο ντεμπούτο τους είναι ο μουσικός καθρέπτης τόσο των ιδεών του group όσο και των συναισθημάτων της τριάδας. Το “Snakeskin God”, είναι τόσο old school, τόσο “αλήτικο” και τόσο “επαναστατικό”, που σου θυμίζει τι πραγματικά αγάπησες στο rock και metal και το έκανες ένα με τον εαυτό σου, τρόπο ζωής.

Το πρώτο πράγμα που μπορώ με βεβαιότητα να σας πω, είναι ότι το group φαίνεται ότι βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο πίσω από το μικρόφωνο. Ο Νίκος Αντωνογιαννάκης, σε κάθε παρουσία του όπου και αν είναι αυτή, δείχνει ακόμα πιο έτοιμος, ακόμη πιο ώριμος και ακόμη πιο “προσαρμοστικός” στα νέα θέλω. Ακούγοντας το album, σου φαίνεται αδιανόητο το πόσο εύκολο μοιάζει στον “Νικόλα” να γυρίσει τη φωνή του από epic/power τόνους σε κάτι πιο rock ‘n’roll. Βέβαια, δε θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι λιγότερο από παθιασμένες ερμηνείες με αυτή τη γρεζάτη φωνή και το album είναι γεμάτο από τέτοιες. Σίγουρα θα ξεχωρίσεις τις ερμηνείες του στα “U-Turn”, “Tripping”, “Booze & Roll” και “Tough Love”, όπου η “αλητεία” και το rock ‘n’roll συναίσθημα υπάρχουν σε αφθονία.

Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι του δίσκου, θεωρώ ότι οι Snakeskin God το έχουν προσεγγίσει με απίστευτη ακρίβεια και αν κρίνω από τις επιρροές τους, μάλλον έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν όλο εκείνο το old school feeling μέσα στα 8 κομμάτια του δίσκου. Οι συνθέσεις, είναι προσεγμένες και φτιαγμένες να περικλείουν όλη τη rock ‘n’roll νοοτροπία στο ζενίθ της, τα riffs μοιάζουν αρκετά heavy και με μια διάθεση να σε παρασύρουν στα εφηβικά σου χρόνια τότε που άρχισες να πρωτοακούς rock και metal και η ατμόσφαιρα του album μοιάζει τόσο ψυχεδελικά όμορφη που σε κερδίζει από το την πρώτη νότα. Το “Snakeskin God”, είναι ο “παράδεισος” του old school ροκά και μεταλλά και αυτό δεν κρύβεται.

Σε μία χρονιά όπου τίποτα δε μοιάζει να πηγαίνει καλά, το ντεμπούτο των Snakeskin God δείχνει ικανό να σου επαναφέρει την ελπίδα, την αγάπη για ζωή και τελικά τη λύτρωση. Είναι το album, που θα σου αποδείξει ότι το πραγματικό rock ‘n’roll δε πεθαίνει, βρίσκεται εδώ και θα συνεχίσει να βρίσκεται όσο το κουβαλάς μέσα σου. Είναι το album, που συγκεντρώνει την ουσία του rock και metal κινήματος. Το “Snakeskin God”, είναι το rock ‘n’ roll. Από τις καλύτερες κυκλοφορίες της εγχώριας και όχι μόνο σκηνής.

Facebook: https://www.facebook.com/SnakeSkin-God-2395130427186816/

688

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.