MIDNIGHT ODYSSESY: “Shards of Silver Fade”

Όταν ο αυστραλός Dis Pater αποφασίζει να κυκλοφορήσει ένα δίσκο, τότε φροντίζει να παρουσιάσει, από χρονικής αλλά και συνθετικής πλευράς, ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Για του λόγου το αληθές, το “Shards of Silver Fade” βγήκε σε διπλό cd, μιας και το μικρότερο κομμάτι ανέρχεται στα 14 λεπτά, με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 22.

Μέσα από 8 κομμάτια ambient προσανατολισμού και black χροιάς, οι Midnight Odyssey επιστρέφουν τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους και δηλώνουν παρών σε ότι αφορά τις απαιτήσεις του εν λόγω είδους, βγάζοντας παράλληλα ασπροπρόσωπους τους fan τους.

Άπαξ και διαθέτεις υπομονή, το “Shards of Silver Fade” θα σε ανταμείψει, μιας και υπηρετεί σωστά τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Pater, ξετυλίγοντας ένα μακράς διάρκειας συνθετικό νήμα που ταξιδεύει τον ακροατή σε απόκοσμα μονοπάτια.

Η μεθυστική funeral προσέγγιση που συναντάται στο δίσκο δίνει μελωδικές πινελιές εκεί που χρειάζονται, δημιουργώντας παράλληλα μια πολύ όμορφη αντίθεση με τις black εξάρσεις.
Το ότι είναι χορταστικό βέβαια, αποτελεί και την αχίλλειο φτέρνα του, μιας και υπάρχουν σημεία που η χρονική υπόσταση του κάθε κομματιού μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Η συνολική όμως εκφορά του “Shards of Silver Fade” παίρνει θετικό πρόσημο, οπότε όσοι είστε φιλικά προσκείμενοι στο είδος που παίζουν οι Midnight Odyssey, θα ευχαριστηθείτε πλήρως αυτό το δίωρο ταξίδι.

481

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.