RAGE OF SAMEDI: “Blood Ritual”

ALBUM

Σου λείπει το άκουσμα, doom ήχων των ‘80s; Έχεις ανάγκη, να γευτείς τη death-ίλα και τη σαπίλα ενός sludge group; Μην ψάχνεις άλλο, γιατί οι Rage Of Samedi και το νέο τους album ‘’Blood Ritual” είναι εδώ για να καλύψουν τις παραπάνω μουσικές ανησυχίες σου.

Οι Γερμανοί doom/sludge metallers, δημιουργήθηκαν το 2012 στο Zweibrucken και έκαναν τη πρώτη δισκογραφική τους εμφάνιση το 2012 με το demo που κυκλοφόρησαν. Το ντεμπούτο τους ήρθε δύο χρόνια αργότερα με τίτλο ‘’Sign”, ενώ την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το Ep ‘’A Psychopath Job Is Done…!”. Το 2016 ήταν η σειρά του δεύτερου δίσκου τους με τίτλο ‘’Children Of The Black Sun”, για να φτάσουμε στο 2020 και τη τρίτη τους δισκογραφική προσπάθεια το ‘’Blood Ritual” που φαντάζει και το πιο ολοκληρωμένο.

Οι Rage Of Samedi, ασχολήθηκαν εξολοκλήρου με το doom ήχο και με οτιδήποτε κινείται γύρω από αυτόν ακόμα και στιχουργικά. Η ιδιαιτερότητα του προσωπικού τους ηχητικού στυλ, έχει να κάνει με τη χρήση sludge στοιχείων στον ήχο τους που δίνει την απαραίτητη ‘’σαπίλα” που ήθελε να εκφράσει η μπάντα.

Το ‘’Blood Ritual”, είναι ένα album που θα σου θυμίσει παλιό καλό doom όπως το γνωρίσαμε από τα μεγαθήρια του είδους Candlemass, Trouble, Memento Mori, Reverend Bizarre και ακόμη και τους πρώιμους Black Sabbath. Αυτό που διαφέρει και συγκεκριμενοποιεί το δίσκο ως Rage Of Samedi, είναι η χρήση sludge φωνητικών που το κάνει ακόμα πιο σκοτεινό, ακόμη πιο ‘’καταραμένο”. Τα riffs, τα solos, ακόμα και η παραγωγή, είναι βγαλμένα από τα ‘80s και βροντοφωνάζουν ότι το old school metal ζει και βασιλεύει. Ειδικότερα η doom-ίλα των ‘’Grief” και ‘’Last Words”, σε ταξιδεύει σε πιο Candlemass, Trouble μονοπάτια ενώ το ομώνυμο ‘’Blood Ritual” από τη μέση και μετά αγγίζει τους πρώιμους Black Sabbath.

Ο δίσκος, πέρα από τη μουσική διαφορετικότητα του, είναι γεμάτος σκοτεινά συναισθήματα. Η οργή του ‘’I Spit Hate”, η μαυρίλα του ‘’Abyss”, η κατάθλιψη του ‘’Grief” και η μελαγχολία του ‘’Last Words”, γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ότι πιο σάπιο υπάρχει και στοιχειώνουν το μυαλό σου από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Το σχεδόν αφηγηματικό ‘’Charlie Says Pt II”, σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είσαι μόνος σου στο δωμάτιο σου ενώ το ορχηστρικό ‘’RPLS” είναι ένας doom οργασμός.

Ακόμα, θεωρώ ότι το ‘’Blood Ritual” είναι πολύ ψαγμένο συνθετικά και συνάμα μουσικά αφού όλα τα κομμάτια είναι καλογραμμένα και καλοπαιγμένα. Η λέξη filler, σίγουρα δεν έχει θέση στο συγκεκριμένο δίσκο με αποτέλεσμα το album να δείχνει πιο πλήρες από ποτέ. Η αλήθεια είναι, ότι θα ψάξεις πολύ (πάρα πολύ όμως) για να βρεις ένα σφάλμα, ένα ψεγάδι, κάτι που δε ταιριάζει στη γενική ιδέα της μπάντας και του δίσκου.

Οι Rage Of Samedi, μπορεί να άργησαν 4 χρόνια, επέστρεψαν όμως δριμύτεροι. Πιο doom, πιο sludge και πιο metal από ποτέ. Γεμάτοι όρεξη, οργή και σαπίλα. Οι Rage Of Samedi, είναι εδώ για να σε μυήσουν στη δική τους μουσική ‘’τελετή”. Δεν έχεις, παρά να τους ακολουθήσεις στα doom/sludge μονοπάτια που χάραξαν και συνεχίζουν να διανύουν εδώ και 8 χρόνια. Σ’αρέσει το doom; Εδώ, η απόδειξη…

441

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.