HOLY FORCE: “Holy Force”

Δε μπορώ να πω ότι δε “ψάρωσα”, μαθαίνοντας πως τη θέση των ντραμς της νεοσύστατης μπάντας Holy Force, κατέχει ο γνωστός πρώην ντράμερ των Manowar, Rhino! Επίσης μαθαίνοντας πως τα υπόλοιπα μέλη έχουν παρόμοια “σχεδόν καλό” παρελθόν και βιογραφικό (Malmsteen, Symphony-X), οι οποίοι μάλιστα ενώνουν τις δυνάμεις τους φτιάχνοντας ένα power metal δίσκο, δε μπορώ να μη παραδεχτώ τον άμεσο ενθουσιασμό μου!

Όμως εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι, το ίδιο λοιπόν και η μπάντα του made in Taiwan κιθαρίστα Ango Chen! Το αποτέλεσμα, πλην του απόλυτου έπους κομματιού ονόματι Seasons, με το οποίο πιστέψτε με θα βαρεθείτε να πατάτε repeat, κρίνεται αυστηρά μέτριο, άσχετα αν όπως είπαμε καλλιτεχνικά απαρτίζεται και από καλούς και έμπειρους “παίκτες”. Όχι πως του λείπουν τα solo (ειδικά αυτά καθόλου!) και η δυναμική, ίσα ίσα η φωνή του Mark Boals είναι εξαιρετική, μα στο σύνολο του είναι βαρετό και ανέμπνευστο.

Και στα 14 κομμάτια του δίσκου (εκ των οποίον τα 3 είναι intro), θα βρείτε σαφέστατες αναφορές σε progressive φόρμες, θυμίζοντας εννοείται Symphony-X, αλλά βασικά και power μπάντες όπως Domine, Circle 2 Circle κ.α. Αν όλα τα τραγούδια είχαν τη δυναμική του “Seasons”, ή του We are the Warriors(μη ψαρώνεται οι Manowarάδες), τότε θα μιλάγαμε για ντεμπούτο βόμβα, αλλά μιας και είναι μόνο η αρχή για τους Holy Force, δεν έχουμε παρά να συγχωρήσουμε τα πρώτα “αδύναμα” βήματα τους και να περιμένουμε την επόμενη κίνηση τους.

Μιχάλης Κανακουσάκης

399