Notowns και Cosmonuts οι special guests των Italia 90 για τα 7 χρόνια Syd Records

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Syd Records γιορτάζει 7 χρόνια με ένα ιδιαίτερο live gig!
Παρασκευη 08 Δεκεμβρίου
Arch Club – Live Stage

ITALIA 90 (UK)

Special guests
COSMONUTS NOTOWNS

Τιμή εισιτηρίου: early bird 17€, προπώληση 19€, ταμείο 22€ 

Σημεία προπώλησης: online στο more.com,  τηλεφωνικά στο 2117700000 και στο δίκτυο της Viva

Χορηγοί: Nostos RadioOAK cava
CosmonutsΑτμοσφαιρικοί και groovy, οι Cosmonuts είναι εδώ για να κρατήσουν ζωντανό τον ήχο του ψυχεδελικού ροκ των 60s και 70s, με φωνητικά και κιθάρες παλιάς σχολής και κοφτά ρυθμικά.
Ξεκινώντας από ένα υπόγειο στούντιο στην πόλη των Χανίων στα εφηβικά τους χρόνια, γρήγορα κατάφεραν να σκορπίσουν αστρική σκόνη στις συναυλίες τους ανά την Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές τους τα δύο τους EP “Holidays in Andromeda” (2017) και“Leaps of Fate” (2020). Αποκορύφωμα του ταξιδιού τους μέχρι τώρα, η εκρηκτική εμφάνιση τους στο θόλο του SNFCC τον Ιούνιο του 2023, αλλά και τα sold-out gigs σε Temple και six d.o.g.s την ίδια χρονιά.

Οι τελευταίες τους κυκλοφορίες με τίτλο “Memory of the Sea” (Μάιος 2023) και “Slim Blonde Silhouette” (Νοέμβριος 2023) είναι το πρώτο λιθαράκι της νέας τους εποχής, μια πιο επαγγελματική ματιά στην σύνθεση, την παραγωγή και την προώθηση.
NotownsΟι Notowns ξεκίνησαν ως ντουέτο με έδρα την Αθήνα και τον Πειραιά το 2021, περισσότερο σαν ένα αντίδοτο για την πλήξη και τον αποπροσανατολισμό της καραντίνας. Σύντομα όμως εξελίχθηκαν σε ένα συγκρότημα τριών μελών και σε μια πολύ εθιστική κακή συνήθεια.
Με αγάπη για τις δυστοπικές προβλέψεις, το μαύρο χιούμορ και τις αμήχανες χορευτικές κινήσεις, σκέφτηκαν ένα πλάνο για να ξεφύγουν από το χάος. Ο ήχος τους – ένας συνδυασμός δυσλειτουργικού post punk και νευρωτικής ντίσκο – είναι εμπνευσμένος από εγκαταλελειμμένα καρότσια σούπερ μάρκετ, ηλιοκαμένες ταράτσες, ξυπνητήρια που ουρλιάζουν και παραμορφωμένες ουρές αναμονής.

Με ένα πλούσιο αλλά αγνοούμενο παρελθόν στην τοπική πανκ σκηνή, η ιδιοσυγκρασία των Notowns έχει τις ρίζες της στο DIY, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο που γράφουν και ηχογραφούν τα τραγούδια τους, σχεδιάζουν τα εξώφυλλα και τα βίντεό τους.

Το ντεμπούτο album τους Joyride κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2023 από την Inner Ear.
Εισιτήρια
245