TWINESUNS: “The Leaving”

Οι Twinesuns δημιουργήθηκαν όταν ο Christian Braunschmidt από τους NVRVD συνάντησε τον Thor One  από τους DNAmplified.

Έβαλαν και οι δύο κάτω τα πεταλάκια και τους ενισχυτές τους και άρχιζαν να επιδίδονται σε αργόσυρτες μουσικές φόρμες, αδιαφορώντας για την ύπαρξη του μπάσου, των drums και των φωνητικών.

Στην πορεία προσέλαβαν τον Renzo από τους Abraham (τους είχαμε δεi ως support πέρυσι στους The Ocean, ντε), για να αναλάβει τους ήχους του moog synthesizer, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο ατμοσφαιρικό.

Το “The Leaving” λοιπόν ηχογραφήθηκε live στο studio (προκειμένου να ακούγεται πιο “ωμό” λέει ο Christian) μέσα σε 8 ώρες και στην ουσία έχουμε να κάνουμε με έναν drone δίσκο με ambient στοιχεία που λάτρεις των Sun O))) ενδεχομένως να τιμήσουν, αλλά μάλλον δε θα εκτιμήσουν.

Δυστυχώς το “The Leaving”, παρότι περιέχει όλα τα σωστά συστατικά δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο και στο μεγαλύτερο μέρος του αναμασά ιδέες που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ολοκληρωθεί. Έχει καλή κατεύθυνση μεν, αλλά περισσότερο μοιάζει με μια βιαστική κυκλοφορία, απόρροια μιας πολύωρης πρόβας που δεν ήθελαν να χαραμιστεί.

Και οκ, δέχομαι το ότι οι ίδιοι ήθελαν το αποτέλεσμα να είναι “αληθινό”, DIY, “ωμό”, με λαθάκια, μόνο που μια κυκλοφορία δε στηρίζεται στο attitude που προσπαθεί να αναδείξει η μπάντα, αλλά στις συνθέσεις της. Και στο “The Leaving” ακούμε κομμάτια που σχήματα όπως οι Earth θα έπαιζαν για ζέσταμα στις πρόβες τους και το πολύ πολύ να τα βρίσκαμε σε κάποια μετέπειτα συλλογή με σπάνιες ηχογραφήσεις και demo.

444

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.