GREEN DAY: “Awesome As F**K”

Σίγα βρε τιτίκες, που θέλετε και “F**K” στον τίτλο! Ναι, τους παίρνω λίγο από τα μούτρα, αλλά τα μουσικά σκαμπανεβάσματα της καριέρας τους, τους έχουν ανάγει σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που τους πρωτογνωρίσαμε, και το ξέρουν και οι ίδιοι.

Οι Green Day λοιπόν βλέποντας πως δε φτούραγαν μία, κυκλοφορώντας punk rock δίσκους, αποφάσισαν να το γυρίσουν στο pop rock, με πρώτο σταθμό στη νέα (από κάθε άποψη) εμπορική εποχή της μπάντας, το American Idiot”. Η επόμενη δουλειά βαφτίστηκε “21st Century Breakdown” και η επιτυχία συνεχίστηκε, αφήνοντας οριστικά πια πίσω τους εκείνο το σερί κακών δίσκων που ουσιαστικά διήρκησε σχεδόν δέκα χρόνια! Ποιος θα το φανταζόταν όμως πως δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια από το ιστορικής σημασίας Dookie”, το συγκρότημα όχι μόνο θα υπήρχε ακόμα, αλλά θα γνώριζε και τεράστια δόξα! Το Awesome As F**K” είναι ένας live δίσκος (συνοδευόμενος από ένα DVD με ολάκερη συναυλία στο Τόκυο) και αποτελείται από δεκαέξι επιτυχίες του σχήματος, συν μιας νέας σύνθεσης (σύνολο δεκαεπτά κομμάτια… να πάλι αυτός ο αριθμός! Τυχαίο; Μάλλον, ναι…). Ειδικό βάρος φυσικά έχει δοθεί στο “21st Century Breakdown”, μιας και οι ηχογραφήσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της προώθησής του. Τώρα, τι να σχολιάσω; Σα live δεν πιστεύω πως παρουσιάζει κάτι το ενδιαφέρον, αλλά από την άλλη αποκλείω το να είχα διαφορετική άποψη για μια ζωντανή ηχογράφηση μιας τέτοιας μπάντας. Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο τα “παλιά” τους, ενώ ευχάριστα ακούω και μερικά κομμάτια από τα δύο τελευταία τους, αρκεί να μη μου βάλεις τα Boulevard of Broken Dreams” και Wake Me Up When September Ends”, γιατί παθαίνω αναφυλαξία και έχω τάση προς έμετο… Ενδιαφέρουσα κυκλοφορία για τους fan και συνάμα περιττή, αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει και αυτοί να κρατήσουν το εμπορικό τους vibe προτού ξαναχαθούν στα άδυτα της ύπουλης μουσικής βιομηχανίας.

378

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.