NIGHT FEVER: “Dead End”

ALBUM

Είδος: Hardcore punk
Εταιρία: Svart Records
Ημ. κυκλοφορίας: 2 Φεβρουαρίου 2024

Ρώτησα κάποιους στενούς συνεργάτες (γεια σας, ωρέ “μαύροι”) να διαλέξουν με ποιο είδος να ασχοληθώ στις επόμενες μου κριτικές και ένας είπε hardcore. Η επιλογή του ζυγίστηκε μέσα σε δευτερόλεπτα και τι τύχη είχα που αποφάσισα να μην ασχοληθώ με τις υπόλοιπες προτάσεις.
Ψάχνοντας να δω τι υπάρχει διαθέσιμο πέτυχα ένα εισερχόμενο email από την αγαπημένη Svart records και το άνοιξα αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη.

Έρχομαι λοιπόν, αντιμέτωπος με οργισμένο hardcore punk από τη δανέζικη πρωτεύουσα, την Κοπεγχάγη. Η οποία Κοπεγχάγη έχει σημαντική σκηνή στο είδος με συγκροτήματα όπως οι Hjertestop, Tvivler, Eyes και άλλα πολλά. Όμως οι κύριοι Night Fever έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας που έχουν ως βασική επιρροή το hardcore punk κίνημα πέραν του Ατλαντικού και συγκεκριμένα, έχουν προσαρμόσει στο στιλ τους τεχνιέντως τον ήχο της Βοστώνης (βλ. Slapshot), αλλά και της Νέας Υόρκης (βλ. Youth of Today). Παράλληλα, ξεφεύγουν λίγο παραπέρα δείχνοντας πως αγαπάνε πολύ την μοτορχεντική ροκενρολιά που πέρασε μέσα από τους Poison Idea, αλλά επίσης γουστάρουν να σπάνε τον punk φαύλο κύκλο εμφανίζοντας κομμάτια που εμπνέονται από τη μετα-misfits-ική καριέρα του Danzig.

Η φωνή του Solomon είναι ένας συνδυασμός Ray Cappo/Jack Kelly και ενίοτε στα κομμάτια που διαφοροποιούνται ηχητικά, ντανζιγκοποιείται ως πρέπει. Ωραίες μελωδίες και καρφωτικά ρεφρέν, τύμπανα με ποικιλία τούπα τούπα ρυθμών και η παρουσία δυο κιθάρων στο σχήμα, δίνει φοβερό αέρα στους Night Fever να παίζουν με διαφορετικά ηχητικά ρεύματα, έστω και ως ιδέα, αφού κατά περιόδους μέσα στα 32 λεπτά, ακούγονται και σκανδιναβικές action rock επιρροές, κάνοντας με να πιστεύω πως οι NF είναι τρόπον τινά, οι The Good, The Bad and The Zugly της Δανίας.

Μετά από ένα δεκαετές διάλειμμα από το δεύτερο album “Vendetta” ως σήμερα, οι Night Fever επιστρέφουν να ιδρώσουν τη φανέλα, προσφέροντας έναν δίσκο γεμάτο ενέργεια, ιδρώτα και θέλοντας να δημιουργήσουν ένα χαμό σε κάθε pit που θα συναντήσουν.

Η παραγωγή είναι ένα όνειρο και δεν κουτσαίνει πουθενά, την ίδια στιγμή που με τη βοήθεια της θα προσπαθείς να αποφύγεις τα χτυπήματα των Night Fever στο πρόσωπο, ενώ το εξώφυλλο φωνάζει από μακρυά HARDCORE PUNK και κανείς δεν πρόκειται να νομίζει πως θα βρει κάτι άλλο στο περιεχόμενο. Οι Night Fever σαν να μην πέρασε μια μέρα, σπάνε με τους στίχους τους όλα τα κρατικά αποστήματα και δίνουν στους punks ένα soundtrack αντίστασης.

Πριν καν καλά καλά τελειώσει το 2023, μάλλον βρήκα το πρώτο album υποψήφιο για την εικοσάδα του 2024, αν και ελπίζω το hardcore να σανιδώσει το 2024 και να με βάλει σε μπελάδες στην τελική επιλογή.

Facebook: https://www.facebook.com/p/Night-Fever-Official-100063665432476/
Bandcamp: https://nightfeverhc.bandcamp.com/

315

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.