CIRRHA NIVA: "For Moments Never Done"

Oι “Cirrha Niva” μας έρχονται από την Oλλανδία και κάθε άλλο παρά νέοι είναι στο metal στερέωμα,αφού δισκογραφούν από το 1998. Αυτό είναι το τρίτο τους full album και έχουν και ένα e.p. ποτέ όμως δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα γνωστοί πέρα από τα στενά όρια της χώρας τους.

Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει ριζικά, καθώς το νέο τους album έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά του progressive metal!

Το “For Moments Never Done” είναι μια απίστευτη δισκάρα ατόφιου prog metal!

Η παραγωγή του, (την οποία έχουν κάνει οι ίδιοι),οι συνθέσεις του,τα δυνατά του riffs, το σφιχτό δεμένο rhythm session, oι μελωδίες του όπου είναι αυτές απαραίτητες για να δώσουν την απαραίτητη ατμόσφαιρα, τα φωνητικά του Legrand (απίστευτες ερμηνείες), μας χαρίζουν φέτος ένα διαμάντι στον χώρο τους!

Όλα λειτουργούν άρτια στις 7 συνθέσεις του άλμπουμ, δεν φλυαρούν, και με σωστή χρήση των οργάνων τους δεν γίνονται κουραστικοί.

Έξυπνες ιδέες εδώ και εκεί όπως η χρήση σαξοφώνου στο “Spring Before Winter” κάνουν το άλμπουμ να λάμπει στην κυριολεξία! Χάρισε στον εαυτό σου ανατριχίλες με τραγούδια όπως το “Τhe Fooling“, “Dreamon“, το 8λεπτο έπος “Frammed“, “Running from the Source“, “Self Chosen“…

Με λίγα λόγια όλα είναι εκπληκτικά εδώ μέσα σε έναν δίσκο που θα τολμήσω να πω πως θα αφήσει εποχή στο είδος του και όχι μόνο.

Aπλά άκουσε το… αξίζει με το παραπάνω την προσοχή σου!

Θανάσης Τζελάς

391