Nekromantix, The Dark Rags (11/7/2023) An club

TRIBUTE

25 χρόνια πέρασαν από τότε που οι Hardtimes Athens του Δημήτρη Κυριακίδη δραστηριοποιήθηκε στην μπίζνα της σκληρής διασκέδασης και ο εορτασμός είχε στο μενού ιδρωμένος rock n roll.

Μη γνωρίζοντας ως τελευταία στιγμή πως υπήρχε support συγκρότημα και έχοντας μεταδιακοπικό jet lag, έφτασα στον υπόγειο της καρδιάς μας εγκαίρως για να προλάβω τις χαιρετούρες, πριν οι Dark Rags ανέβουν στη σκηνή.

Χαρούμενος, όντας γνώριμος του σκοτεινού garage/Americana ήχου τους που παραπέμπει στους Social Distortion, αλλά με λίγο πιο γοτθική βαρύτητα, άρχισα εξαρχής να κουνιέμαι με τη δεμένη παρέα από την Αθήνα. Με νέο μέλος στο μπάσο, τον αριστερόχειρα Θοδωρή (Yellow Devil Sauce), οι Dark Rags γέμισαν με σκοτεινό r n r το An που ήδη είχε αρκετό κόσμο, αφού σίγουρα αρκετοί θα παράτησαν τις περιπτερόμπιρες για λίγη δροσιά σε ένα πολύ ζεστό βράδυ.
Ίσως η καταλληλότερη μπάντα για να ανοίξει τον λογαριασμό της νύχτας αυτής και η εξαιρετική εμφάνιση τους δικαιολόγησε την επιλογή.

Γύρω στις 11 όλα ήταν έτοιμα για την έξοδο των Δανών στη σκηνή, η οποία για λίγα λεπτά κατοικούταν μόνο από το κόντρα-φέρετρο του Kim. Το psychobilly τρίο μπήκε με φόρα παίζοντας “Struck by a wrecking ball” δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Ο Kim εμφανώς δυσκολευόταν από τη ζέστη, αλλά δεν περιόρισε διόλου τις κινήσεις του, χορεύοντας συνεχώς το όρθιο μπάσο του. Το στριφογύριζε, το σήκωνε στον αέρα, έπαιζε καθιστός πάνω του, σλαπάροντας το με λύσσα και έχοντας τεράστια άνεση στο παίξιμο του ενώ ξεσήκωνε παράλληλα τους θεατές.
Η κιθάρα του κυρίου Garcia ακροβατούσε καθόσο το μπάσο και τα τύμπανα έδινε το ρυθμό, με αποκορύφωμα την old school δομή του τεράστιου “Gargoyles over Copenhagen” που μας έκανε να ξελαρυγγιαστούμε.

Οι Nekromantix ασταμάτητοι χωρίς πολλά λόγια και διαλείμματα άνευ ουσίας, έπαιξαν υλικό από όλες τους τις δουλειές, φτάνοντας ως το ντεμπούτο τους με το “Brain Error”.
5-6 νοματαίοι έδιναν πόνο μπροστά από το κάγκελο, τραγουδώντας στίχο-στίχο κάθε τραγούδι της μπάντας, δίνοντας έξτρα ενέργεια στους μουσικούς.

Το coffinbass έκλεβε συνεχώς την παράσταση ομολογουμένως, σε σημείο που θα μπορούσε κάποιος να λησμονήσει να αναφερθεί στο διαγώνιο flattop κούρεμα του Kim που έμοιαζε να έχει φτιαχτεί με αλφάδι, αλλά και την εξαιρετική δουλειά στα τύμπανα που κρατούσαν αμείωτη την γκρούβα.

Παρθενική εμφάνιση για τους Nekromantix στην Ελλάδα χωρίς καν να βρίσκονται σε περιοδεία και αφού είχαν βρεθεί στην Ισπανία πριν και ευτυχώς η rock n roll/garage/punk Αθήνα ανταποκρίθηκε και έδωσε ένα καλό αριθμό παρευρισκομένων και μια αξέχαστη βραδιά. Στο τέλος της οποίας έβλεπες μόνο χαμόγελα. Χρόνια πολλά, Hardtimes Athens και άλλα τόσα να γιορτάσουμε!!!

Φωτογραφίες: Γιάννης Σακκής

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.