NIGHTSTALKER, HALF GRAMME OF SOMA (22/04/2016) Kύτταρο Live

Ένα live των Nightstalker, είναι δεδομένο σχεδόν από ανακοινώσεως, ότι θα καταλήξει sold out.

Όλα τα Children Of The Sun της πρωτεύουσας δε χάνουν ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν ζωντανά. Ενώ το σχήμα βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας της επόμενης δουλειάς του, μία ειδική βραδιά με τιμώμενο album το “Just A Burn”, το οποίο επανακυκλοφορεί re-mixed και re-mastered έκδοση.

Για να θερμάνουν την ατμόσφαιρα, κλήθηκαν οι Half Gramme Of Soma. Το σχήμα εκκινεί από heavy rock, αλλά δε σταματά εκεί. Έτσι, ένα κομμάτι μπορεί να έχει χαρακτήρα πιο groov-άτο, ψυχεδελικό,  ή να φέρει χαρακτηριστικά μακροσκελών συνθέσεων με doom επιρροές, δίνοντάς τους το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της πολυσχιδούς συνθετικής προσωπικότητας.

Παρουσίασαν μέρος από την προηγούμενη δουλειά τους, έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής το ομώνυμο full length ντεμπούτο τους και το EP “Marche Au Noir” αλλά έδωσαν κι ένα δείγμα του νέου πονήματος που ετοιμάζουν, σε μία πολύ καλή εμφάνιση μπροστά σε έναν γεμάτο από κόσμο χώρο. Το κλείσιμο αφιερώθηκε στη διασκευή του “Rock ‘n’ Roll” των Motorhead, για ένα δυναμικό τελείωμα, παραδίδοντας τη σκυτάλη.

Γύρω στις δώδεκα, ανεβαίνουν στη σκηνή οι Nightstalker. Όπως είχε δηλωθεί εξ αρχής, το πρώτο μέρος του set ήταν αφιερωμένο στον “Just A Burn”, τον οποίο παρουσίασαν από την αρχή μέχρι το τέλος, σε ένα γεμάτο Κύτταρο, με τους φίλους του σχήματος να τραγουδούν μαζί με τον Argy τα κομμάτια στίχο προς στίχο.

Βέβαια, καθώς η βραδιά δε θα μπορούσε να τελειώνει εκεί, αφού παρουσιάστηκε όλος ο δίσκος, ξεκίνησαν τα κομμάτια που έχουν αγαπηθεί από τη δισκογραφία τους, απογειώνοντας το κλίμα. Dead Rock Commandos, Use, Go Get Some, ανάμεσα στα απαραίτητα συστατικά για να δημιουργηθεί ένας μικρός χαμός στον χώρο μπροστά από τη σκηνή, με ένα παλλόμενο κοινό σε όλη τη διάρκεια.

To encore ξεκίνησε με άλλο ένα κομμάτι το οποίο δε θα μπορούσε να λείψει γιατί, ως γνωστόν, Baby, God Is Dead, ενώ το κλείσιμο, νομίζω ότι ακόμα και αν δε βρεθήκατε εκεί, λίγο-πολύ μπορείτε να φανταστείτε τι ακολούθησε. Το κάλεσμα δίνεται από τη σκηνή και όλα τα Παιδιά του Ήλιου αρχίζουν να ανεβαίνουν στο stage μέχρι να γεμίσει. Το μήνυμα δίνεται από σύσσωμο τον κόσμο “We’re gonna live forever” και στο, γνώριμο, ενθουσιώδες κλίμα η βραδιά φτάνει στο τέλος που της αρμόζει.

Οι Nightstalker έχουν την ικανότητα να κάνουν τον κόσμο να παρτάρει μαζί τους και αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της μαγείας που θα προσπαθήσει να σας μεταδώσει όποιος έχει βρεθεί σε live τους. Το ωραίο της βραδιάς ήταν πως ακούσαμε κομμάτια τα οποία πρώτη φορά παίχτηκαν live (βλ. Εxplode) και έναν ολόκληρο δίσκο, μαζί με πολλά ακόμη αγαπημένα κομμάτια. Ένα μεγάλο party από την αρχή έως το τέλος, στο οποίο αν δεν έχει τύχει ποτέ να συμμετείχατε, να φροντίσετε να το παρακολουθήσετε έστω μία φορά.

Nightstalker setlist
All Around (Satanic Drugs From Outer Space)
Just A Burn
Don’t Blow My High
Line
Voodoo U Do
Iron
Silver Shark
Explode
Staripper
Give It All
Shadows
Use
Brainmaker
Never Know (Supersonic)
Go Get Some
Dead Rock Commandos
Trigger Happy
Baby, God is Dead
Children of the Sun

photos: Ανδρέας Πανόπουλος

381

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.