MORTAL VISION: “Mind Manipulation”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Redefining Darkness Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Οκτωβρίου 2021

Εν έτει 2021 θα ήταν ουτοπικό να ψάχνουμε για «παρθενογένεση» στις τάξεις της μουσικής. Οτιδήποτε ακούγεται, στη συντριπτική του πλειοψηφία θα σου θυμίσει κάτι άλλο. Παρόλα αυτά, όταν η «μπαλίτσα» παίζεται με ψυχή όλα τα άλλα «μπαίνουν» στην άκρη.

Και αυτό ακριβώς κάνουν αυτοί οι 4 «δαιμονισμένοι» thrashers από το Ντνίπρο της Ουκρανίας. Με μόλις 2 χρόνια ενεργοί, παίρνουν «τη χάρη» της βασικής επιρροής τους (Sepultura) και «ευλαβικά» την τιμούν προσαρμόζοντάς την στα δικά τους μέτρα, στο ντεμπούτο τους “Mind Manipulation”. Και όταν μιλάμε για Sepultura, εννοούμε τους παλιούς «ορθόδοξους» της περιόδου 1987-1990, δηλαδή “Schizophrenia”, “Beneath The Remains”, οπότε καταλαβαινόμαστε για τι «μακελειό» μιλάμε. «Πολλή αντιγραφή» θα πει κάποιος, «πάρε δρόμο» θα απαντήσω εγώ και θα τον παραπέμψω με πολλή «αγάπη» στην πρώτη παράγραφο του παρόντος κειμένου.

Το “Mind Manipulation” είναι γεμάτο πορωτικό thrash «παλιάς κοπής», με τους Ουκρανούς να χύνουν πολλά κιλά ιδρώτα και γενικά να «χύν@ουν» κόσμο και κοσμάκη με το παίξιμό τους και αναφέρομαι ενδεικτικά στα “Eternal Hatred”, “Raw Poison”, “Possessed” και “Devastated Existence”, αν και όλο το άλμπουμ «κινείται» με ιλιγγιώδη ταχύτητα και στα 33 λεπτά διάρκειάς του (ιδανικός χρόνος για thrash album φίλος). Έξτρα μπόνους στην μπάντα το ότι προέρχεται από μία χώρα στην οποία το heavy metal δεν έχει πολλές δυνατότητες αναγνώρισης, οπότε και η προσπάθειά τους πρέπει να εκτιμηθεί περισσότερο. Και για να μην παρεξηγηθώ, το ίδιο συμβαίνει εν μέρει και στη δική μας χώρα. Για ρωτήστε heavy metal μουσικούς τι «αίμα φτύνουν» να ακουστεί η μουσική τους, γιατί δυστυχώς όσο και αν το θέλουμε, σε αυτό το θέμα δεν είμαστε ούτε Γερμανία, ούτε Αγγλία, ούτε φυσικά Σκανδιναβία.

Ρίξτε λοιπόν μια «αυτιά» σε αυτούς τους Ουκρανούς και είμαι σίγουρος ότι δε θα χάσετε το χρόνο σας. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, κάποιοι «τσόγλανοι» από το φτωχικό Belo Horizonte της Βραζιλίας, θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την κληρονομιά που έχουν αφήσει.

Facebook: https://www.facebook.com/mortalvision
Bandcamp: https://mortalvision-ua.bandcamp.com/

554

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.