TYTAN: “Justice Served”

Tytan. Μια από τις κλασικές μπάντες του βρετανικού παραδοσιακού Heavy Metal που όλοι γνωρίζουμε από τον θρυλικό δίσκο του 1985 “Rough Justice”, που περιέχει κομματάρες όπως το “Cold Bitch”, το “Blind Men and Fools”, το “The Watcher” κ.α.

Φέτος όμως και μετά από πάρα πολύ καιρό (αφού ήταν διαλυμένοι περίπου για 25 χρόνια) έβγαλαν σε κυκλοφορία το δεύτερο άλμπουμ τους υπό το όνομα “Justice Served”.

Τα παππούδια δεν έχουν χάσει καθόλου την έμπνευση τους. Όλη η ωριμότητα και η εμπειρία τους βγαίνει πάνω στο “Justice Served”. Είναι δουλειά που κρύβει την ίδια κάβλα με το 1985 αλλά τροποποιημένη αρμονικά σε σχέση με το σήμερα.

Έχει μια πάρα πολλή καθαρή και καλή παραγωγή, ο ήχος παραμένει Heavy και χαρακτηριστικό του είναι τα πιασάρικα riff, οι γκρουβάτες μελωδίες και η αέναη N.W.O.B.H.M. αισθητική.

Έχει συνθέσεις που σε τραβάνε 30 χρόνια πίσω, rock n’ roll καταστάσεις αλλά έχει και τεμάχια που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη διάσταση. Είναι όντως μια ολοκληρωμένη δουλειά και επειδή οι Tytan σέβονται τον εαυτό τους και την μουσική που παίζουν, έχουν γράψει και μέσα σε αυτό τον δίσκο και μια μπαλαντάρα απίστευτη, σαν αυτές που ακούγαμε πιτσιρικάδες και κλαίγαμε.

Δίσκος που σέβεται τα ιδανικά του N.W.O.B.H.M. και την ιστορία του συγκροτήματος… Αγοράστε.

463

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.