MÄRVEL: “Märvellous”

EP

Αυτοί οι μασκοφόροι action rockers από τη Σουηδία, θα έπρεπε κάποια χρονιά να επισκεφτούν το Street Mode στη Θεσσαλονίκη.

Τους έχω λατρέψει εδώ και χρόνια, από τότε που άκουσα για πρώτη φορά την κομματάρα τους “Blood Harmony” από το τέταρτο τους albums “Warhawks of War”. Αφού ξεκίνησα να αραδιάζω λέξεις σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο, έχω ασχοληθεί μαζί τους ξανά και ξανά.

Αφού εκείνοι διασκεύασαν αγαπημένα τους τραγούδια στο εξαιρετικό “Guilty Pleasures” πριν από λίγους μήνες, επιστρέφουν με ένα ΕΡ που περιέχει 4 τραγούδια.

Περιέχει λοιπόν, τραγούδια που θα κυκλοφορούσαν ως το ντεμπούτο της μπάντας από την αμερικάνικη εταιρία New York Powerhitters και μάλιστα, ηχογραφήθηκαν σε αμερικάνικο έδαφος. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι Märvel παράτησαν την εταιρία και το Αμέρικα και επέστρεψαν σπίτι τους. Παρόλες τις προσπάθειες τους για να αποκτήσουν τις master tapes, δεν τα κατάφεραν και μάλιστα, πληροφορήθηκαν πως κάηκαν σε πυρκαγιά.

Αποφάσισαν λοιπόν, σχεδόν 15 χρόνια αργότερα, να τα ηχογραφήσουν εκ νέου, με σύγχρονη παραγωγή και να τα ακούσουμε επιτέλους, όλοι. Μόνο το “A Taste of Platinum” που συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο τους, “Five Smell City” έχει δει το φως οπότε, μιλάμε για νέα κομμάτια για τους ακροατές.
Στο εισαγωγικό “Amaze-o”, οι Σουηδοί δείχνουν για μια ακόμη φορά πόσο αγαπούν το hard rock των 70s και θυμίζοντας έντονα τους Urriah Heep. Η μεγάλη τους αγάπη όμως, είναι οι Kiss (που τόσο έχουν εισχωρήσει στο μουσικό dna των σκανδιναβών γενικά) και το δείχνουν έμπρακτα στα επόμενα τρία κομματια, που όλα είναι πιασάρικα. Οι Märvel ξέρουν να ξεσηκώνουν και το κάνουν πάλι.

Πολύ καλή παραγωγή, τραγούδια που σε βάζουν σε κίνηση και οι Märvel σε εξαιρετική φόρμα. Αν λοιπόν, αρέσκεσαι σε μπάντες τύπου Hellacopters και Imperial State Electric πρέπει επιτέλους να τους βάλεις στη ζωή σου!

452

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.