MÄRVEL: “Graces Came with Malice”

ALBUM

Είδος: Hard rock/ Action Rock
Εταιρεία: The Sign Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Απριλίου 2022

Από το 2005 και το ντεμπούτο τους “Five Smell City”, οι Σουηδοί Märvel δεν σταματούν να ηχογραφούν και να προσφέρουν διασκεδαστική μουσική.
Φτάνουν λοιπόν, στο ένατο full length τους “Graces Came with Malice” και είναι η τέταρτη φορα που γράφω για αυτούς σε αυτή τη σελίδα (ΔΕΣ ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Εγγόνια των Kiss, τέκνα του Nicke Andersson, οι μασκοφόροι Märvel προσφέρουν για μια ακόμη φορά ιδρωμένο hard rock, που λοξοκοιτάει στο παρελθόν και μουσικά και σαν παραγωγή (υπάρχει αυτή η ζεστασιά), χωρίς πολλά πολλά.
Δεν πρόκειται να σου αλλάξουν τη ζωή, αλλά χωρίς τέτοια albums θα σταματήσει η Γη να γυρίζει και εμείς θα αρχίσουμε να αιωρούμαστε άψυχοι στο διάστημα.

Κομμάτια σαν τα “Great Man”, “Slasher with a Broken Heart” και “Sorry State of Affairs” σε γκρουβάρουν δυνατά και κλείνοντας τα μάτια βρίσκεσαι παρέα με τον Gene Simmons και τον Phil Lynnott, ενώ δεν λείπουν και πιο αγαπησιάρικες στιγμές, σαν το ομώνυμο κομμάτι.
Η παραγωγή, όπως προείπα, έχει μια ζεστασιά που νοητά σε ταξιδεύει στα 70s (άντε αρχές 80s), αν και ίσως της λείπει λίγος όγκος, τον οποίον όμως ανάπληρώνει η εξαιρετική διάθεση για καλή μουσική που έχει η μπάντα. Και τι όμορφο παλιακό κομιξάδικο εξώφυλλο!

Εν τέλει, οι Märvel δεν κοιτούν μπροστά. Κοιτούν πίσω και κουβαλάνε ένα κομμάτι του μουσικού παρελθόντος στις πλάτες τους, ώστε να μην εκλείψει ποτέ από τις ζωές μας. Το έχουμε ανάγκη!

Ας τραβήξουν άλλοι τη μουσική στο μέλλον. Οι Märvel θα κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα, ώστε εκείνοι που ρισκάρουν να μην μας αφήσουν ορφανούς!

Τι θα άκουσω μετά από αυτό; Imperial State Electric!

Official Site: http://www.marveltheband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/marveltheband
Twitter: https://twitter.com/fivesmellcity
Instagram: https://www.instagram.com/marveltheband/
Bandcamp: https://marveltheband.bandcamp.com

741

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.