MÄRVEL: “At the Sunshine Factory”

Υπάρχουν τρία κύρια είδη καλλιτεχνών.

Εκείνοι που δεν εφησυχάζοντα και συνεχώς προσπαθούν συνεχώς να πειραματίζονται και να εξελίσσονται, εκείνοι που βρίσκουν το στιλ που τους εκφράζει, το κάνουν καλά και δεν το αλλάζουν και εκείνοι που υπάρχουν για να ξεχωρίζουν οι δυο προηγούμενοι.

Οι Σουηδοί Märvel ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία και εδώ και πλέον μια δεκαετία προσφέρουν δροσερό rock ‘n’ roll με τρόπο διασκεδαστικό. Με ιδιαίτερη αγάπη στους Kiss και τους Thin Lizzy, οι Märvel αποδεικνύονται ως το πιο φανταχτερό τέκνο του Nicke Andersson και των Hellacopters, πλησιάζοντας πλέον ηχητικά πολύ τους Imperial State Electric, αφού μια μυρωδιά της pop/rock ‘n’ roll της δεκαετίας του ‘60 υπάρχει στην παραγωγή του “At the Sunshine Factory”.

Ηχογραφημένο στο δικό τους Solskenfabriken (που μεταφράζεται ως Εργοστάσιο Ηλιοφάνειας) Studio, που δίνει και τον τίτλο στο έβδομο ολοκληρωμένο τους πόνημα, το album αυτό απευθύνεται στους ακροατές που αγαπούν την όχι τόσο βρώμικη πλευρά του garage, που κάποιοι την ονομάζουν power pop.

Οι Märvel κάνουν το αναμενόμενο. Συνθέτουν πιασάρικα κομμάτια σαν τα “Heart & Balls”, “Monsters Grow in The Dark” και “All Over the News” που σε κάνουν να χαμογελάς και να χορεύεις. Η μουσική δεν χρειάζεται να είναι μόνο “ψαγμένη”, αρκεί να είναι σωστά εκτελεσμένη και φτιαγμένη με αγάπη, όπως αυτή των Märvel.

Εμένα με έχουν κερδίσει πολλά album πίσω και θα συνεχίσω να στηρίζω την προσπάθειά τους!

521

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.