LIMBO-X: “Outburst”

Death/ thrashcore καταστάσεις με αρκετά groovy στοιχεία από τους Χαλκιδέους Limbo-X.

Το ντεπούτο της μπάντας με το τίτλο Outburst περιλαμβάνει 10 κομμάτια που οι φίλοι του είδους θα έπρεπε να τιμήσουν ακούγοντάς τα. Πολύ επαγγελματική κυκλοφορία και σε ότι αφορά τη παραγωγή αλλά και το artwork.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2009 και πριν το συγκεκριμένο album είχε κυκλοφορήσει μόλις ένα demo. Σαφείς επιρροές από Machine Head και Pantera στον ήχο με τις κιθάρες να σηκώνουν το βάρος και καλώς πράττουν μιας και αποτελούν το δυνατό τους χαρτί. Δυνατά riff που σίγουρα εκπλήσουν και θα πορώσουν όποιον ασχοληθεί μαζί τους. Το Rhythm-section στιβαρό βοηθάει επίσης πολύ αφού η απόδοσή του κυμαίνεται σε υψηλά επίππεδα. Τα φωνητικά κάτι μεταξύ Entombed και τον Derrick Green των Sepultura. Τα πιο καθαρά φωνητικα δεν με ενθουσίασαν κιόλας αλλά αυτό ίσως να είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

Σίγουρα τα παλικάρια δεν ανακάλυψαν τη φωτιά αλλά τουλάχιστον κυκλοφόρησαν ένα πρώτο album πάνω στο οποίο μπορούν να πατήσουν και να βρούν το δρόμο τους. Οι ιδέες και η όρεξη φαίνεται να υπάρχουν αλλά πρέπει να δουλευτούν σωστά ώστε να αποκτήσουν τη δικιά τους ταυτότητα και προσωπικότητα.

Προσωπικά θα ξεχώριζα τα Through the mist, Far away from home και An illusion to last, χωρίς κάποιο κομμάτι να υστερεί ιδιαίτερα.

Αναμένουμε τα επόμενα βήματα. Καλή αρχή πάντως.

453