NEVERDREAM: “Said”

Από την Ιταλία κατάγονται οι Neverdream και το “Said” αποτελεί την τρίτη full length κυκλοφορία τους. Από την αρχή της καριέρας του, το συ­γκρό­τη­μα, κυκλοφορεί concept δί­σκους και όσο περνούν τα χρόνια ο­μο­λο­γώ πως γίνονται όλο και κα­λύ­τε­ροι.

Το “Said” ασχολείται με τον πολιτισμό και την ιστορία της Αφρικής, μέσα από επτά συνθέσεις, συνολικής διάρκειας 65 περίπου λεπτών. Οι στίχοι ουσιαστικά ερμηνεύονται και εξυπηρετούν την ιστορία, ενώ η μουσική ντύνει άψογα αυτό που η μπάντα θέλει να παρουσιάσει. Βέβαια για να σου αρέσουν πρέπει να αρέσκεσαι σε progressive ακούσματα τύπου Pain of Salvation, King Crimson και Fates Warning. Μην περιμένεις δηλαδή κάτι με πολλά πλήκτρα και solo. Και φυσικά μη νομίζεις πως θα το “πιάσεις” εξ ολοκλήρου με το πρώτο άκουσμα! Το συναίσθημα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η εξιστόρηση των δύσκολων και σκοτεινών πτυχών της αφρικανικής ιστορίας επιτυγχάνεται στο έπακρο. Λογής όργανα θα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ οι εναλλαγές δεν έχουν σκοπό να μπερδέψουν τον ακροατή, ούτε να αποδείξουν το κατά πόσο καλοί μουσικοί απαρτίζουν τη μπάντα. Και τα έξι μέλη που αποτελούν τους Neverdream φαίνεται πως έχουν πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων τους και της συνθετικής παιδείας τους. Πίσω από την καρέκλα του παραγωγού βρίσκεται ο Achim Kohler (Primal Fear, Amon Amarth, Brainstorm κτλ) και η δουλειά που έχει κάνει είναι πραγματικά σπουδαία, ως συνήθως άλλωστε. Το “Said” αποτελείται από αυτό που λέμε “εγκεφαλική μουσική” και το σίγουρο είναι πως οι φίλοι του progressive ήχου θα ενθουσιαστούν από αυτήν τη δουλειά των Nevedream. Λογικά σε μερικά χρόνια από τώρα θα γίνουν ευρύτερα γνωστοί και κάποιοι θα λένε “ρε συ, πως και δεν τους ξέραμε αυτούς;”!


634

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.