NIGHTMARE: “Encrypted”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Εταιρεία: AFM Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 7 Ιουνίου 2024

Οι Γάλλοι metal βετεράνοι Nightmare επιστρέφουν με το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ τους, “Encrypted”, και πρόκειται για μια συναρπαστική εξερεύνηση του ήχου τους. Ξεφεύγοντας από τα όρια του τυπικού power metal, το “Encrypted” ενσωματώνει στοιχεία thrash, death metal και ακόμα και ηλεκτρονικές πινελιές, δημιουργώντας μια μοναδική και δυναμική ακρόαση.Με ιστορία που ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ως classic heavy metal μπάντα, οι Nightmare έχουν εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη metal δύναμη. Έχοντας κυκλοφορήσει με επιτυχία άλμπουμ από το 1984, όπως τα “Waiting For The Twilight” και “Power of the Universe”, η μπάντα έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πρωτοπόρους της ευρωπαϊκής metal σκηνής.

Μετά από μια περίοδο απουσίας, οι Nightmare επέστρεψαν δυναμικά με ένα πιο σκληρό ήχο. Το E.P. “Astral Deliverance” του 1999 σηματοδότησε την αλλαγή φωνητικών, με τον Jo Amore να αναλαμβάνει lead vocals και τον αδερφό του David στα τύμπανα. Στα επόμενα χρόνια, οι Nightmare συνέχισαν να κυκλοφορούν άλμπουμ με ασταμάτητη εργατικότητα, εμφανιζόμενοι σε μερικά από τα μεγαλύτερα metal φεστιβάλ όπως Wacken, Hellfest και 70000 Tons Of Metal. Το 2012, το “The Burden Of God” έλαβε διθυραμβικές κριτικές, συνδυάζοντας αρμονικά τις power metal ρίζες τους με συμφωνικά στοιχεία.Η συνεργασία με τα αδέρφια Amore τερματίστηκε το 2014, σηματοδοτώντας το τέλος του πρώτου κεφαλαίου για τους Nightmare. Η μπάντα επέστρεψε δυναμικά με μια ριζική αλλαγή, υιοθετώντας μια γυναικεία φωνή. Το 2016, η Maggy Luyten (Beautiful Sin, Beyond The Bridge, ex-Ayreon) ανέλαβε τα φωνητικά στο άλμπουμ “Dead Sun”. Μετά από τρία χρόνια ζωντανών εμφανίσεων, η Maggy αποχώρησε και τη θέση της πήρε η Madie για το “Aeternam” του 2020. Δύο χρόνια αργότερα, η Barbara Mogore ανέλαβε τα φωνητικά, προσδίδοντας μια νέα διάσταση στον ήχο του συγκροτήματος.

Η αστείρευτη επιθυμία και το πάθος των Nightmare να εξελίξουν τη μουσική τους παραμένουν ζωντανά. Σύμφωνα με το συγκρότημα: “Με την άφιξη της Barbara, οι Nightmare αγγίζουν νέες διαστάσεις. Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγιση στη μουσική, καθιστώντας το “Encrypted” το πιο φιλόδοξο άλμπουμ μας μέχρι σήμερα, όσον αφορά την παραγωγή, την μουσική κατεύθυνση και το αποτέλεσμα… Στο άλμπουμ θα βρείτε παραδοσιακά power metal riffs, στοιχεία extreme metal και μελωδικού death metal, καθιστώντας το “Encrypted” το πιο ποικιλόμορφο έργο μας μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας κάθε όριο και προσδοκία…”

Το “Encrypted” δεν είναι για τους αδύναμους. Είναι ένα σύνθετο και απαιτητικό άλμπουμ που απαιτεί την προσοχή σας. Αλλά για όσους είναι πρόθυμοι να βουτήξουν, είναι ένα απολαυστικό ταξίδι γεμάτο απρόβλεπτες στροφές. Είναι ένα συγκρότημα που αρνείται να σταματήσει να εξελίσσεται, ωθώντας συνεχώς τα όρια του ήχου του και παραδίδοντας μουσική που είναι και φρέσκια και συναρπαστική. Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, κάτι που θα αμφισβητήσει τις προσδοκίες σας, τότε το “Encrypted” είναι απαραίτητο να το ακούσετε.

Facebook: https://www.facebook.com/nightmare.france/
Instagram: https://www.instagram.com/nightmare_band.official

276

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 42 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.