MAGICK BROTHER & MYSTIC SISTER: “Tarot Pt.1”

ALBUM

Είδος: Psych/Prog Rock
Δισκογραφική: Sound Effect Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Μαρτίου 2024

Αν έπρεπε να αποδεχτούμε κάποιο quest αναζητώντας ένα μέρος που να αποτελεί ωδή στον ψυχεδελικό ήχο και αντίστοιχα μία εταιρία που να είναι καλός αγωγός για την μεταφορά του σε ευρύτερα ακροατήρια, τότε το δισκάδικο της Sound Effect και η ομώνυμη εταιρεία είναι η απάντηση που ψάχνεις.

Μέσω της Sound Effect λοιπόν οι μυστηριακοί Καταλανοί Magick Brother & Mystic Sister πρόκειται να κυκλοφορήσουν αρχικά το ένα από τα δύο μέρη του καινούριου θεματικού δίσκου τους, καθώς καταπιάνονται με την τέχνη της χαρτομαντείας εξιτάροντας μας με τους μουσικά απόκρυφους σκοπούς τους. Κάθε σύνθεση αντιπροσωπεύει και μία κάρτα ταρό και μουσικά μεταφράζεται αυτό σαν μία μορφή ηχητικής ταρω λογίας αναφερόμενη σε διαφορετικά μουσικά ιδιώματα.

Σε κομμάτια όπως το “The Magician” αισθάνεσαι σαν να έχει ξεπηδήσει από δίσκους σαν το “Ocean” ή το “Silent Screams and Mighty Echoes”, ενώ την ίδια στιγμή στο “The High Priestess” αφήνεσαι στο μονοπάτι που χάραξε ο Bo Hansson κρατώντας από το χέρι την Candice Night “Κάτω από το Βιολετί Φεγγάρι”. Η αναφορά αυτή σχετίζεται μόλις στα πρώτα τρία τραγούδια του δίσκου, με τα εναπομείναντα εφτά να σε καλούν σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο ατμόσφαιρες που γίνονται ολοένα και πιο έντονες και αποκτούν μυσταγωγικό χαρακτήρα, αποτέλεσμα της χρήσης space πλήκτρων, sitar και synthesizer. Έτσι κατά κάποιο τρόπο στρώνει το χαλί για να εισέλθουν στη γιορτή καλλιτέχνες εξ ανατολάς με πιο οικείους τους Minami Deutsch και τους Kikagaku Moyo μαζί με τον Dr.Space και τους Oresound Space Collective.

Σε μία άτυπη ηχητική διαμάχη μεταξύ Δύσης και Ανατολής, το κουαρτέτο στέκεται κάπου στη μέση τηρώντας τις αναλογίες σαν πρεσβευτής καλής θελήσεως και διατηρώντας τις απαραίτητες ισορροπίες. Η μουσική παρακαταθήκη της προοδευτικής σκηνής του Canterbury βρίσκεται σε κάθε κομμάτι με διαφορετική ποσόστωση, αφήνοντας χώρο στο συγκρότημα για να το καλύψουν με kraut φουτουριστικούς ήχους και μαγικές Folk ατμόσφαιρες.

Όμως η προσθήκες στον ήχο δεν σταματάνε απλά εκεί, και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, θα ήταν αρκετό αν απλά το έκανε. Παρόλα αυτά η μπάντα διαθέτει πλούσιο λεξιλόγιο και το χρησιμοποιεί περίτεχνα γράφοντας μία μοναδική έκθεση, με αρχή, μέση και τέλος χωρίς να ξεφεύγει καθόλου από το θέμα της, πράγμα σημαντικό εφόσον περιπλέκει τόσα στοιχεία μαζί.

Ως γνωστόν η μουσική έχει την ικανότητα να γεννάει δικά της σενάρια, έτσι κατά την ακρόαση του δίσκου και σε συνδυασμό με την απόκρυφη θεματική επιλογή, οι συνδέσεις με την ταινία Ninth Gate και την μουσική της επένδυση υπό το έργο του Wojciech Kilar ήταν αναπόφευκτη και απολύτως ταιριαστή.

Όσον αφορά πάντως την τέχνη της χαρτομαντείας, καλό είναι να αποφεύγετε. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση βρισκόμαστε στην εξαίρεση του άτυπου κανόνα, διότι όποιο τραγούδι και να διαλέξετε θα το απολαύσετε χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους.

Όμως τι πραγματικά κρύβεται από πίσω θα πρέπει να το διαπιστώσετε μόνοι σας…

Facebook: https://www.facebook.com/p/magickbrother_mysticsister-100063663873633/
Bandcamp: https://magicbrothermysticsister.bandcamp.com/track/the-hierophant

409

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...