INTRUDER: “A Higher Form of Killing”/“Escape from Pain” EP/ “Psycho Savant”

REISSUES

Είδος: Thrash Metal
Εταιρεία: Lusitanian Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Νοεμβρίου 2020

Ένα ακόμη ταξίδι στον πλανήτη thrash metal…με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά, τους Intruder!

Ομολογώ πως δεν τους είχα ψιλιαστεί τότε, στις αρχές των 90s, ως μικρό παιδί που ξεκινούσε ένα όμορφο μουσικό trip (στον καθρέφτη βλέπω το αποτέλεσμα αυτού).

Οι Intruder ντεμπούταραν το 1987, παίρνοντας και αυτή πάσα από το νέο εκείνη την εποχή, μουσικό ιδίωμα που γιγαντώνοταν ολοένα, και αφού κυκλοφόρησαν το “Live To Die”, έπεσαν και αυτοί στα δίχτυα της Metal Blade Records.

Με το συμβόλαιο στο χέρι κυκλοφόρησαν το “A Higher Form of Killing” (1989), το ΕΡ “Escape from Pain” (1990) και το “Psycho Savant” (1991), εκπροσωπώντας την πιο “τεχνική” και speed πλευρά του thrash metal.
Ο ήχος τους είναι ένας συνδυασμός Vio-lence, Flotsam & Jetsam, με λίγα ίχνη Annihilator, αλλά όχι, τόσο επιτυχημένο αποτέλεσμα με τους προαναφερόμοενους.

30 χρόνια αργότερα, η Lusitanian Music αποφασίζει να φέρει για μια ακόμη φορά τις τρεις αυτές κυκλοφορίες και πάλι, σε διαθεσιμότητα. Το πρόβλημα είναι όμως, πως παρόλο που είναι συμπαθείς οι Intruder (υποκρίνομαι πως δεν άκουσα την ανούσια διασκευή στο “Stepping Stone” των Monkees), δεν θα λείψουν από τις δισκοθήκες μας. Εκτός αν βέβαια, το μέλημα σας είναι να έχετε τα άπαντα του αμερικάνικου thrash metal και δεν θέλετε να σπαταλήσετε μια μικρή περιουσία για να βρείτε τις πρώτες κυκλοφορίες σε βινύλιο.

Πάντως, αν επιμένετε να πάρετε τουλάχιστον ένα από αυτά, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το “Psycho Savant”. Τίμιοι οι Intruder, αλλά από τίμιους γέμισε ο κόσμος πλέον!

Facebook: https://www.facebook.com/INTRUDEROFFICIAL
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6RJjdPMeOhGY1nDAU7gXRj

589

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.