Scar of the Sun, Serenity Broken (01/04/2017) An Club

Αν και πρωταπριλιά, τα ψέματα είχαν τελειώσει.

Η ώρα για το πολυαναμενόμενο live με headliners τους Scar of the Sun για την παρουσίαση του “In Flood” στο αθηναϊκό κοινό, στο An Club είχε φτάσει. Mε συνοδοιπόρους τους Serenity Broken και τους EIEN, που όμως δεν ανέβηκαν στη σκηνή, λόγω δηλητηρίασης του drummer τους, όπως ανακοινώθηκε.

Η κινητικότητα στα πέριξ του An δεν ήταν ιδιαίτερη κατά τις 9 που έφτασα, ενώ μέχρι τις 10 ο κόσμος που είχε μαζευτεί δεν ξεπέρασε τα 60 με 70 άτομα. Μια βόλτα στο χώρο δε με γέμισε τόσο μ’ ενθουσιασμό, όχι μόνο λόγω προσέλευσης, αλλά κι από το φτωχό merch (ελάχιστα μπλουζάκια και μόνο λίγα cd των Serenity Broken πήρε το μάτι μου) και κυρίως, από τη διάθεση του κόσμου που ενέπνεε μια έντονη υποτονικότητα όπως επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια.

Οι Serenity Broken ανέβηκαν στη σκηνή, οι κιθάρες πήραν φωτιά, τα τύμπανα και το μπάσο δονούσαν το χώρο, ενώ τα φωνητικά έδεσαν άψογα όλο το metal σκηνικό που είχαν στήσει με μαεστρία οι πέντε αυτοί τύποι.

Με την πάροδο της ώρας αναδείκνυαν ότι πρόκειται περί εξαιρετικής μπάντας. Ένα άρτια δεμένο σύνολο που μετέδιδε άριστα το δυναμισμό του στο κοινό, ανεξάρτητα από το αν αυτό ανταποκρίθηκε ή όχι.

Μακρόσυρτα riff, post grunge στοιχεία να διαπνέουν όλο το ύφος τους, εξαιρετικές κιθάρες να βάζουν φωτιά στις πεντατονικές, με προσεγμένες σόλο στιγμές- εξαιρετική τεχνική από τους δυο κιθαρίστες, τόσο στις 6χορδες, αλλά και τις 8χορδες κιθάρες τους- και με τον Άρη στα φωνητικά να αποδεικνύεται ένας καταπληκτικός performer κι ένας πολύ καλός τραγουδιστής.

Εκτέλεσαν συνθέσεις από την έως τώρα δισκογραφία τους (“Commercial Suicide” -2012) αλλά και το εξαιρετικό “Savior” από το digital single που εξέδωσαν προ δύο ετών.

Ένα εξαιρετικό opening από τους Serenity Broken που θα μπορούσε να σταθεί και σε μεγαλύτερες σκηνές ή events.

Μιας κι οι EIEN για λόγους ανωτέρας βίας δεν ανέβηκαν στην σκηνή (τα υπόλοιπα μέλη τους ήταν ανάμεσα στο κοινό), το κυρίως μουσικό πιάτο – Scar of the Sun, σερβιρίστηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Τα φώτα χαμήλωσαν, η ατμόσφαιρα έγινε πιο μυσταγωγική κι η σκηνή καλύφθηκε με ένα dark- gothic πέπλο.

Ο Terry Nikas, θα μπορούσε κάλλιστα να υποδυθεί κάποιο σκοτεινό ήρωα της Marvel, αφού η εμβληματική παρουσία του με το leather militaire- fantasy στιλ του και κυρίως το δερμάτινο γιλέκο του και τα γυαλιά- μάσκα του, παρέπεμπαν σε σκηνικά αλλοτινά, φανταστικά. Η υπόλοιπη μπάντα βέβαια δε συμβάδιζε στο ενδυματολογικό και στιλιστικό concept, δημιουργώντας έτσι μια αισθητική απόσταση από τον frontman της.

Η όλη παρουσία των Scar of the Sun, μουσικά ήταν άρτια. Μια καλοπροβαρισμένη μπάντα, με ατμοσφαιρικά γυρίσματα, εξαιρετικές hard rock γέφυρες, όμορφες δισολίες και αρμονικά δεμένα ρυθμικά, ενώ τα άλλοτε βαριά κι ασήκωτα riff κι ενίοτε πιο βρώμικα περάσματα, συνέθεσαν ένα όμορφο σκηνικό που είχε εντάξει στο πρόγραμμά του συνθέσεις κι από τα δυο album τους.

Ακούστηκαν κομμάτια όπως τα, “A Series of Unfortunate Concurrencies” (Gravity, Disciple of the Sun κλπ) και “In Flood” (Sand, The Truth About the Lies, The Raid, Versus the World κα).

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το setlist τους ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στις δυο δουλειές τους, με μικρό προβάδισμα στο “In Flood”, το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για το εν λόγω live.

Προς το τέλος της συναυλίας μοιράστηκαν την σκηνή με τον Μάριο Ηλιόπουλο (των Nightrage), ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων το ακυκλοφόρητο “Inercia” και το “Elusive Emotion” και πλέον, με 3 κιθάρες επί σκηνής, το An είχε πάρει φωτιά και μάλιστα ορισμένοι φίλοι της μπάντας εκδηλώθηκαν κι έδωσαν ένα τόνο ζωντάνιας στο γενικότερα υποτονικό κλίμα.

Μελανό σημείο, που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους παρευρισκόμενους, ήταν η κακή μέρα που βρέθηκε ο Terry Nikas, κυρίως από άποψη απόδοσής του σε ερμηνευτικό επίπεδο. Αν μας έλεγε κάποιος ότι είχε κάποιο πρόβλημα στις φωνητικές του χορδές ή έστω φαρυγγιτίδα, θα το κατανοούσα πλήρως. Υπήρχαν σημεία που οι υψηλές νότες ήταν ανύπαρκτες και η χροιά του καλυπτόταν. Στο “Elusive Emotion” τραγούδησε με περισσότερο συναίσθημα και δυναμική, ενώ τα πράγματα κάπως καλυτέρευσαν στο τελευταίο “Gravity”.

Παρότι το live έκανε ανά διαστήματα κοιλιά, σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή συναυλιακή βράδια, με χαμηλή πάλι προσέλευση στο An και κρατάμε, δίχως άλλο, την εξαιρετική εμφάνιση των Serenity Broken.

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

436

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.