INFECTED RAIN

INTERVIEW

Καταρχάς πρέπει να απομείνω το βραβείο γρηγορότερης απόκρισης σε ερωτηματολόγιο συνέντευξης στην αξιαγάπητη Lena Scissorhands, ηγέτιδα των Μολδαβών Infected Rain.

Πριν αλλάξει η μέρα και κλείσω τα μάτια για να αφεθώ στα χέρια του Μορφέα, πάτησα το κουμπί της αποστολής. Πριν καν τελειώσει η πρωινή βάρδια στη δουλειά την επόμενη, οι απαντήσεις της ήταν στα χέρια μου. Εν όψει της εμφάνισης του σχήματος στο Arch Club-Live stage την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), το rockway.gr θέλησε να μάθει όσα μπορούσε περισσότερο για τους Infected Rain.

Καλησπέρα, Lena! Πρέπει να ομολογήσω ότι ως την ανακοίνωση της επίσκεψης των Ιnfected Rain στην Ελλάδα, δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την μπάντα. Θα ήθελες να παρουσιάσεις το συγκρότημα στους αναγνώστες μας;
Καλησπέρα, Δημήτρη! Είμαστε οι Infected Rain, μια metal μπάντα από τη Μολδαβία. Το ταξίδι μας μας ξεκίνησε το 2008, και από τότε, ταχθήκαμε στην δημιουργία μουσικής. Ο ήχος μας είναι ένα σύνολο διαφορετικών επιρροών, καθώς κάθε μέλος γέρνει στο τραπέζι ένα ποικίλο και ευρύ μουσικό γούστο.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
Το όνομα Infected Rain εκπροσωπεί την ιδέα ότι η μουσική μας μπορεί να “μολύνει” ακροατές με μια ορμή ενέργειας και συναισθημάτων, όπως ακριβώς η βροχή διεισδύει σε ό,τι αγγίζει.

-Κυκλοφορήσατε το πέμπτο σας album πέρυσι (2022). Ο τίτλος ακούγεται ιδιαίτερα οικείος για εμάς στην Ελλάδα, όμως ποια η σημασία της “Ecdysis” για εσάς;
“Ecdysis” (έκδυση) είναι ένας όρος που αναφέρεται στη διαδικασία απόρριψης ή δημιουργίας νέου δέρματος, κάτι πολύ κοινότυπο στο ζωικό βασίλειο. Για εμάς συμβολίζει ανάπτυξη, μεταμόρφωση και την απόρριξη των παλιών μας εαυτών ώστε να αγκαλιάσουν μια νέα αρχή. Είναι η απεικόνιση της εξέλιξης μας ως μπάντα, όπου δεν φοβούμαστε να ανακαλύψουμε νέους ήχους και αφηγήματα, συνεχώς επανεύρίσκοντας τους εαυτούς μας καθώς παράλληλα μένουμε πιστοί στις ρίζες μας.

Για κάποιους σημαίνει μια νέα αρχή, για κάποιους άλλους ίσως το τέλος. Όμως ποια είναι η ιστορία του μουμιοποιημένου, σε ιστούς αράχνης, ανθρώπου που βλέπου στο εξώφυλλο; Πως όλα τα παραπάνω συνδέονται με τους στίχους του album;
Η εικόνα του μουμιοποιημένου, σε ιστούς αράχνης, ανθρώπου μπορεί να ιδωθεί ως μια μεταφορά του να νιώθει κανείς παγιδευμένος σε παλιές εμπειρίες, φόβους, ή κοινωνικές προσδοκίες. Είναι μια οπτική αποτύπωση του αγώνα της απελευθέρωσης και του αγώνα μεταμόρφωσης, που μοιάζει πολύ με τη διαδικασία της έκδυσης. Οι στίχοι εξερευνούν θέματα προσωπικής ανέλιξης, προσαρμοστικότητας και της μάχης να κρατήσει κανείς την ταυτότητα του σε έναν κόσμο που προσπαθεί να μας βάλει σε καλούπια που δεν μας ταιριάζουν.

Το 2023 ξαναχυτπήσατε με το “The Devil’s Dozen” που κυκλοφόρησε σε DVD/BluRay και διπλό CD μέσω της Napalm Records. Καταρχάς, θα ήθελα να ρωτήσω πόσο βοηθάει μια τόσο γνωστή εταιρία στο να φτάσετε σε περισσότερο κόσμος; Σπρώχνουν τους Infected Rain σε υψηλότερα μέρη;
Βεβαίως, η υπογραφή συμφωνίας με τη Napalm Records υπήρξε σταθμός για εμάς. Το δίκτυο τους και οι πόροι τους μας βοήθησαν αναμφίβολα να φτάσουμε σε ευρύτερο ακροατήριο και να ανυψωθεί η παρουσία μας στη μουσική σκηνή. Υπήρξαν καθοριστικοί στον να μας επιτραπεί να συνδεθούμε με περισσότερους οπαδούς και να μοιραστούμε τη μουσικής μας σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Αυτό που βλέπει ο αγοαραστής του DVD είναι μια τυπική νύχτα των Infected Rain στη σκηνή; Πως αισθάνεσαι όταν τραγουδάς μπροστα’σε κοινό; Νιώθεις όντως την ανταλλαγή ενέργειας; Γνωρίζω την απάντηση αλλά θα ήθελα τη γνώμη σου πάνω σε αυτό.
Ναι, το “The Devil’s Dozen” αποτυπώνει την ωμή ενέργεια ενός τυπικού live show Infected Rain. Το να παίζω μπροστά στους οπαδούς μας είναι μια εκπλητική εμπειρία. Υπάρχει σίγουρα ανταλλαγή ενέργειας. Είναι μια συμβιωτική σχέση όπου ο ενθουσιασμός του πλήθους αποτελεί καύσιμο για την απόδοση μας, δημιουργεί μια παντοδύναμη και έντονη εμπειρία που είναι ταυτόχρονα και καθαρτική και ενδυναμωτική.

Πως ξεκίνησε η πορεία σου στη μουσική; Ήταν η rock/metal μουσική παρούσα στη ζωή σου όσο μεγάλωνες;
Η μουσική ήταν πάντοτε ένα ξχωριστό κομμάτι στη ζωή μου. Μεγαλώνοντας, εκτιθόμουν σε πληθώρα διαφορετικών μουσικών ειδών, που περιλάμβαναν rock και metal. Οι γονείς μου υπήρξαν επαγγελματίες χορευτές.

Ποιο ήταν το album το οποίο ερωτεύτηκε πρώτο; Ποιο είναι εκείνο που έχει κολλήσει τελευταία στην playlist σου;
Το πρώτο album που ερωτεύτηκα ήταν το “In Utero” των Nirvana, αφού πάντοτε μιλούσε βαθιά μέσα μου. Ποιο είναι το τελευταίο που έχει κολλήσει δύσκολο να πω, μιας που εξερευνώ συνεχώς νέες μουσικές, αλλά μου αρέσει εξίσου να ξεκοκαλίζω παλιές μπάντες.

Ως επίλογο θα ήθελα να χ προσκαλέσεις τους Έλληνες οπαδούς σας στο live.
Βεβαίως, ορίστε μια εκ βαθέων πρόσκληση στους Έλληνες φίλους μας: “In the realm of chaos, we find our freedom. So come, join us, as we celebrate music, life, and our first show in Greece “

488

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.