LEGION OF THE DAMNED: “Ravenous Plague”

Πόσο μου αρέσουν οι πομπώδεις κινηματογραφικές εισαγωγές σε albums σαν το έκτο των Ολλανδών thrashers Legion Of the Damned, “Ravenous Plague”.

Με ντεμπούτο το 2006 το “Malevolent Rapture”, μπήκαν γερά και με τσαμπουκά στο ευρωπαϊκό thrash κύκλο, παίζοντας με σεβασμό τη μουσική που δίδαξαν οι Γερμανοί Kreator και Sodom, αλλά και η ομάδα του αείμνηστου Chuck Schuldiner, Death.

Συνδυάζοντας το in-your-face επιθετικό thrash metal με την τεχνική κατάρτιση που φαίνεται στην αρτιότητα των συνθέσεων αλλά και στα κιθαριστικά solos του Twan Van Geel, κυκλοφορούν ένα πολύ καθαρό και δυνατό album που θα διακοσμεί όμορφα τα ράφια των οπαδών του ιδιώματος.

Θα βρεις εδώ το μουσικό ποδοβολητό που έκανε διάσημους τους Slayer, τις ξυραφιές πουν εδραίωσαν τους Kreator και το απλό άγγιγμα των Death, σε ένα πακέτο ολλανδικό από ανθρώπους που δείχνουν να δουλεύουν σκληρά για αυτό που αγαπούν.

Τα φωνητικά του Maurice Swinkels είναι αυτά που τους ξεχωρίζουν από το συρφετό των thrash-άδων που κυκλοφορούν και μαζί με το ικανό ρυθμικό δίδυμο των Harold Gielen (μπάσο) και Eric Fleuren(τύμπανα) κάνουν τους Legion of The Damned τόσο διαφορετικούς όσο χρειάζεται για να θέλεις να ψωνίσεις γιατί σου μένουν οι συνθέσεις τους στα αυτιά.
Και αν δε σας πείθω εγώ, αναλογιστείτε ότι οι Kreator δέχτηκαν να κυκλοφορήσουν μαζί τους ένα split 7”, για την κυκλοφορία του οποίου συνεργάστηκαν οι εταιρίες των δύο συγκροτημάτων!

Άκου κομματάρες σαν τα “Howling for Armageddon” και “Black Baron” και θα καταλάβεις γιατί επιμένω ότι πρέπει να το ακούσεις, εσύ αμάνικε φίλε μου!

453

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.