ILLT: “Urhat”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Δισκογραφική: Indie Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: 16 Σεπτεμβρίου 2021

Debut album από τον Roy Westad, έναν μαυρομέταλλο Νορβηγό και το προσωπικό του project Illt ο οποίος μάζεψε κάτι διάσημα καλόπαιδα να τον βοηθήσουν και δημιούργησε ένα αξιοπρεπέστατο δισκάκι. Και όσο να ‘ναι, τα ονόματα των Dirk Verbeuren (Megadeth), Speed Strid (Soilwork), Karl Sanders (Nile) και Mr.Damage (Chrome Division) προμηνύουν για κάτι καλό. Τo σίγουρο είναι ότι οι προσδοκίες δεν διαψεύστηκαν μιας και το “Urhat” είναι ένα πολύ καλό τεμάχιο.

Μουσικά ανήκει στο χώρο του “έντεχνου” black metal και δεν εννοώ από αυτό με τους τόνους πλήκτρων ή φλύαρων συμφωνισμών, κάθε άλλο. Απλά, χωρίς να επικρατεί ηχητικό χάος (ιδανική η μίξη) ο Roy Westad δείχνει να τιμά πολύ τους Emperor και αυτό το κάνει με τον πρέποντα σεβασμό, χωρίς να πιθηκίζει αντιγράφοντας. Η tribute συνθετική οπτική του στους μεγάλους Νορβηγούς επιστήμονες επιβραβεύεται με ένα σύνολο από εξαιρετικά κομμάτια που σφίζουν από ζωντάνια, ευμνημόνευτη τεχνική δομή και αξιοπρόσεκτη νοητική διαύγεια.

Πολύ καλές riffoσειρές, ποικίλο drumming που ξέρει πότε να καλμάρει και πότε να τα ισοπεδώσει όλα και ιδανικά φωνητικά από τον Strid. Χωρίς να υπάρχει ποιοτική διακύμανση, ξεχώρισα με την πρώτη τα “Sons of the Northern Lights” (φοβερή επική blasted γέφυρα πριν το φινάλε του), το “Blood of the Unbeliever”, την death μανία του “Scythian King” και το εξαιρετικό επιλογικό “The End of All Things”, όλα ποτισμένα στο γκαυλόνερο του Ihsahn και της παρέας του.

Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από ένα πολύ καλό album που για πρωτόλεια προσπάθεια χαρακτηρίζεται από τον γράφοντα ως “βάλσαμσε αυτήν την άνυδρη δισκογραφικά χρονιά (ως τη στιγμή που γράφεται το άρθρο τουλάχιστον). Ο Roy έχει σαφή άποψη για το πως πρέπει να ακούγεται ένα black metal σχήμα και την πραγματώνει απόλυτα επιτυχώς. Anaal Nathrakh δεν βγαίνουν κάθε μέρα αλλά ο συμπαθής αυτός Νορβηγός έχει όλα τα φόντα να τους προσεγγίσει χωρίς να προξενήσει τον γέλωτα.

Facebook: https://www.facebook.com/ILLTOFFICIAL/
Official website: https://illt.no/

1050

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.