HENGET: “Beyond North Star”

ALBUM

Είδος: Avant-Garde Black Metal
Εταιρεία: Season of Mist
Ημ. κυκλοφορίας: 19 Μαΐου 2023

Το γεγονός πως ο frontman των Φινλανδών Henget αυτοαποκαλείται King Aleijster de Satan με κάνει λίγο να κριντζάρω και θα πρέπει να το ξεχάσω προσωρινά για να μπορέσω να συνεχίσω.

Μετά κοιτάζω το εξώφυλλο. Μεγάλο ενδιαφέρον για την Αρχαία Αίγυπτο, κοσμικές αναφορές, ένας τράγος και κάτι σφυροκέφαλοι καρχαρίες… μεγάλο μπλέξιμο μυρίζομαι.

Πατάω play και ξεκινάει το μπέρδεμα. Βασικές black metal-ικές αρχές, με Arcturus-ικές θεατράλε ανησυχίες, space επιρροές από μπάντες τύπου Oranzii Pazuzu και prog rock/jazz περάσματα που θα θυμίσουν King Crimson συν κάποια math core περάσματα.

Ρε τι γίνεται εδώ μέσα ασούμε; Θα χρειαστώ μουσικό λεξικό;
Οι Henget σίγουρα έχουν δουλέψει πολύ και το αλλοπρόσαλλο πρόσωπο που παρουσιάζουν στο ντεμπούτο τους “Beyond North Star” θα είναι σίγουρα αντικείμενο εξέτασης.
Όσο περνάει η ώρα, τόσο συνηθίζω την παράνοια και φτάνω στο να απολαμβάνω τις συνεχείς υφολογικές τους αλλαγές. Και αυτό γιατί παρόλη την σχιζοφρένεια του πράγματος, η σύνθεση των κομματιών έχει ένα διακριτές μοτίβο που με βοηθάει να ακολουθώ την εξέλιξη του από όσο φαίνεται μουσικού concept.

Παραγωγή αρμόζουσα, τεχνική κατάρτιση υψηλή από τα μέλη των Henget, και τρέλα…πολλή τρέλα. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλιώς, το συναίσθημα που μου δημιουργείται θα μπορούσε να αποτυπωθεί μόνο με μια εξίσωση που θα είχε ως αποτέλεσμα κάποιον αριθμό Fibonacci. Δεν είμαι μαθηματικός, κάθε άλλο είμαι άσχετος, όμως τέτοιες δουλειές με κάνουν να σκέφτομαι πόσο όμορφα είναι τα x*y-ab(676°)=34-z/9.

Αν κάποιος το λύσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου. Θα ακούω Henget ωστόσο. Κάτι με μάγεψε. Ίσως φταίει το μάτι του Ρα.

Facebook: https://www.facebook.com/hengetband
Instagram: https://www.instagram.com/hengetband/

328

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.