HASHTRONAUT: “No Return”

ALBUM

Είδος: Stoner/ Doom Metal
Δισκογραφική: Blues Funeral Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Μαρτίου 2024

Αγαπημένη πολιτεία το Colorado (παρόλο που δεν έχω βρεθεί ποτέ εκεί), για διαφόρους λόγους που χαίρουν της εκτίμησης πολλών ανθρώπων. Μερικοί από τους οποίους αποτελεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη πολιτεία που νομιμοποίησε την ψυχαγωγική κάνναβη, αποτελεί μέρος προέλευσης της τηλεοπτικής σειράς South Park και επιπρόσθετα για τους μπασκετικούς αναγνώστες στην ομάδα των Nuggets κάνει θαύματα και πράγματα ο Ευρωπαίος “Joker”, Nicolas Jokic χορεύοντας τους αντίπαλους παίκτες στους δικούς του ρυθμούς.

Αυτοί και μόνο οι λόγοι προϊδεάζουν με απόλυτα θετικό πρόσημο την παρέα των Hashtronaut, χωρίς να χρειαστεί να ακούσουμε ούτε νότα, δεδομένου ότι προέρχονται από την πρωτεύουσα του Denver. Βέβαια αν τους ακούσεις κιόλας τους βάζεις επιπλέον στην προηγηθείσα παράγραφο με τους λόγους αγάπης και λατρείας.

Το Stoner/Doom κουαρτέτο φοράει σε αντιπαραβολή με τους Sleep, και την στολή του Marijuanaut, την κοσμική στολή του Hashtronaut έτσι για την διαφορετική ποικιλία στην γεύση, καθώς από μουσικής πλευράς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία με τελικό προορισμό κάπου μακριά στα πέρατα του διαστήματος.

Από ηχητικής πλευράς η μπάντα παίζοντας “Weed Metal” χωρίς να εμφανίζονται “καμμένοι”,(ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας) παρά ιδιαίτερα δημιουργικοί, φέρνει τρομακτικές ομοιότητες με τους μεταγενέστερους Electric Wizard, αν και εδώ που τα λέμε, με την αισθητική τους θα μπορούσαν να ταιριάξουν και με την πρότερη περίοδο τους με μία θολούρα να πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στην υπέρμετρη παραμόρφωση με έντονο το fuzz στοιχείο χωρίς να ανεβάζουν ιδιαίτερα τις ταχύτητες και τις δυναμικές εξαιρουμένου ενός ή δύο κομματιών, όπως είναι τα “Cough it Up” και η κατακλείδα “Blast Off” έτσι για την φάση τους για να μην βαριούνται και για την ποικιλία του όλου πράγματος, φέρνοντας κατά νου τους High on Fire και τους Red Fang.

Κατά γενική ομολογία κινούνται σε “βαλτώδη” Doom μονοπάτια, γεμάτα “κολοσιαία” riffs, “υπνωτιστικούς ρυθμούς”, μονολιθικά χτυπήματα στα δέρματα που ηχούν σαν εμβατήρια στα αυτιά, αποτίοντας τα δέοντα στην παλιά φρουρά των Solitude Aeturnus, Weedeater, Bongzilla κάνοντας “πάσα” στην νεότερη γενιά, αυτή των Pallbearer, Windhand και Monolord.

Εγγυημένη απόλαυση αν είσαι λάτρεις του ιδιώματος η της ευρύτερης κουλτούρας με απλά και βασικά πράγματα να αποτελούν την εξίσωση της επιτυχίας, ορισμένες μεταβλητές αυτής να αποτελούν οι Black Sabbath, του “Θεού το χόρτο”, η αγάπη για την μουσική και η ανάγκη για έκφραση και δημιουργία.

Με την καθιερωμένη επέτειο να κοντοζυγώνει σιγά σιγά, κλείσε το “κόκκινο” ματάκι στην παλιοπαρέα των “Hashtronaut” και βάλτους στην ανανεωμένη 4/20 για το τρέχον έτος και αφέσου ψυχή τε και σώματι…και καλό σου ταξίδι…γκουχ γκουχ…

Facebook: https://www.facebook.com/wearehashtronauts/
Bandcamp: https://wearehashtronauts.bandcamp.com/album/no-return

228

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 270 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...