DISTANT: “Heritage”

ALBUM

Είδος: Deathcore
Εταιρεία: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Φεβρουαρίου 2023

Οι Distant μας έρχονται από την Ολλανδία, υπάρχουν ήδη καμιά δεκαριά χρόνια και το “Heritage” είναι η τρίτη τους full-length κυκλοφορία. Προσωπικά δεν τους γνώριζα, αλλά διόλου περίεργο μιας και δεν ακολουθώ καθόλου αυτόν τον ήχο. Έτερον εκάτερον.

Παίζουν ένα πολύ βαρύ και groove-άτο deathcore. Τεχνικό, μοντέρνο σε ήχο, δομή και εμφάνιση, με πολλά beatdown, slams, μπουκωμένα riff και πολύ γκαρίδα. Νιώθω ότι η ζυγαριά γέρνει περισσότερο στο metal παρά στο core και συχνά μέσα στον δίσκο θα ακούσουμε αμιγώς ακραιομεταλλικά ξεσπάσματα. Ακούω και αρκετούς Meshuggah εκεί μέσα σίγουρα. Οι φίλοι μπαντών όπως Suicide Silence, Fit For An Autopsy, Crown Magnetar κλπ θα τους καραγουστάρουν σίγουρα. Επίσης, οι Distant κάνουν πολύ εμφανές ότι είναι geeks με video games και άλλα τέτοια ψηφιακά media. Συνεπώς, όσοι είστε επίσης σχετικοί, κοπιάστε άφοβα. Στιχουργικά κινούνται σε μονοπάτια κοσμικού τρόμου à la Blade Runner ή Neon Genesis Evangelion.

Καλώς ή κακώς, δεν έχω να πω κάτι παραπάνω για το “Heritage” φίλες και φίλοι, γιατί πολύ απλά δεν είναι καθόλου ο ήχος μου και, εντελώς ειλικρινά, δεν θα το ξανακούσω ποτέ. Αλλά, επειδή δεν θα το ξανακούσω εγώ, δεν σημαίνει ότι είναι κακό και ότι δεν πρέπει να το ακούσετε εσείς. Πάντως για τους deathcore-άδες είναι λουκουμάκι κανονικό.

Facebook: https://facebook.com/DistantOfficial
Bandcamp: https://distantofficial.com

403

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.