HALOCRAFT

Οι Halocraft είναι ένα συγκρότημα από τα Γιαννιτσά και παίζουν καθαρόαιμο Post-Rock, το οποίο τους αρέσει να το χαρακτηρίζουν και ως cinematic Rock.

Έχουν καταφέρει να κάνουν μεγάλη εντύπωση εντός και εκτός συνόρων, με τα παραμύθια που τους αρέσει να αφηγούνται, τις μελωδίες που σε ταξιδεύουν και τα θεατρικά concept που έχουν δημιουργήσει. Το συγκρότημα αποτελείται από ένα λαγό στη φωνή, στα drums ένα λύκο, στη κιθάρα και τα πλήκτρα μια γάτα και στο μπάσο βρίσκουμε μια αλεπού. Στις 5 Φεβρουαρίου οι Halocraft θα βρεθούν στη Death Disco μαζί με τους πολύ αγαπημένους μου Their Methlab και Afterwise (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), οπότε βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή κουβέντα με το συγκρότημα.

Καλησπέρα σας. Είμαι ο Βαγγέλης Γιαννακόπουλος από το Rockway και αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας.
Καλησπέρα Βαγγέλη. Και εμείς σε ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

Στις 3 Φεβρουαρίου θα κατηφορίσετε στην Αθήνα, για το live σας με τους “Their Methlab” και τους “Afterwise”. Και οι 3 μπάντες είστε κύριοι εκπρόσωποι αυτού που λέμε Post Rock στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι έχει μέλλον αυτός ό ήχος στην Ελλάδα;
Η Post Rock είναι πολύ προσωπικό είδος, δεν είναι μουσική που την μοιράζεσαι σε social media η σε κάποιο party με τους φίλους σου εύκολα. Οπότε αναπόφευκτα δεν έρχεται πολύ κόσμος σε επαφή με αυτήν. Το να γίνει mainstream αυτό το είδος μας φαίνεται μάλλον αδύνατο αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί η κοινότητα στην Ελλάδα.

Κάποια στιγμή ήμασταν σε ένα πανηγύρι με κάτι φίλους και κάτω από τους ήχους της τσαμπούνας μου λέει ο ένας: “Αδερφέ αυτό είναι Post Rock”. Η παραδοσιακή μουσική της Βόρειας Ελλάδας εσάς σας επηρέασε;
Έχουμε πάρει κάποια στοιχεία από παραδοσιακά ελληνικά είδη μουσικής (ο ρυθμός του “In the woods” θυμίζει λίγο τσιφτετέλι). Σκεφτόμαστε πάντως σοβαρά να εντάξουμε και κάποια παραδοσιακά όργανα όπως νταούλι στο επόμενο άλμπουμ.

Πιστεύετε ότι αν μετακομίζατε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, θα είχατε περισσότερες ευκαιρίες να προωθήσετε την δουλειά σας;
Όχι και τόσο. Ούτως η άλλως τη δουλειά μας τη προωθούμε διαδικτυακά και το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού μας είναι στο εξωτερικό. Ωστόσο ερχόμαστε συχνά Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και για δικές μας live εμφανίσεις αλλά και συναυλίες άλλων συγκροτημάτων.

Έχετε δηλώσει ότι οι χαρακτήρες που ενσαρκώνετε τώρα είναι κομμάτι ενός concept και κάποια στιγμή θα κάνετε κάτι άλλο. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάποιες σκέψεις για το επόμενο concept;
Το επόμενο άλμπουμ θα κλείσει την ιστορία του “Chains for the sea – a mother to scare away the darkness” και ήδη γράφονται τα concepts του τέταρτου δίσκου. Από ότι φαίνεται θα είναι μια συλλογή από μεμονωμένες ιστορίες με ένα κοινό παράγοντα που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ακόμα.

Στην προηγούμενη συνέντευξη που δώσατε στο Rockway, είχατε πει ότι θα θέλατε πολύ να περιοδεύσετε στις ΗΠΑ, στην Ινδία, Αυστραλία και Ιαπωνία. Τώρα που έχουν αρθεί οι περιορισμοί το βλέπετε πιο κοντά;
Σίγουρα είναι πιο εύκολο πλέον αλλά η οργάνωση και ο συντονισμός μιας περιοδείας αυτού του βεληνεκούς θα μας δυσκολέψει πολύ. Παρόλα αυτά αν μαζέψουμε μερικούς ακόμα συνεργάτες με διασυνδέσεις σε αυτές τις χώρες είναι πολύ πιθανόν να το καταφέρουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κοινό σε αυτές τις χώρες και μας περιμένουν.

Αν υποθέσουμε ότι τελικά αυτή η περιοδεία θα γίνει πραγματικότητα, θα θέλαμε να μας πείτε μία ελληνική και μία μπάντα του εξωτερικού που θα θέλατε να πάρετε μαζί σας;
Από Ελλάδα θα παίρναμε σίγουρα μαζί μας τους Movement of static. Πέραν του ότι ταιριάζουμε μουσικά κάνουμε και καλή παρέα, Οπότε θα ήταν ένα υπέροχο tour. Από εξωτερικό ένα tour με την Billie Eilish δεν θα μας χαλούσε.

Αν θέλατε να φτιάξετε ένα θεατρικό concept για την συναυλία της Παρασκευής, ποιους χαρακτήρες θα δίνατε στους Their Methlab και ποιους στους Afterwise;
Μιας και οι Their Methlab από ότι έχουμε δει σε ένα live session στο YouTube παίζουν topless θεματικά θα ταίριαζε ο ρόλος των βαρβάρων αν και σαν άνθρωποι είναι γλυκύτατοι! ΟιAfterwise θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα παιδία του δάσους που θα μεγάλωνε η μάγισσα!

Σας ευχαριστώ και πάλι τώρα θα τα πούμε στο live σας στη Death Disco

https://www.facebook.com/HalocraftOfficial/

1017

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 131 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.