GRUMPSTER: “Fever Dream”

ALBUM

Είδος: Melodic Punk Rock
Εταιρεία: Pure Noise Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Ιουνίου 2022

Οι Grumpster έχουν σαν βάση το Oakland της California, μιας πολιτείας με βαθύ παρελθόν στο punk και λόγω τοποθεσίας φέρουν και τη δροσιά του Ωκεανού.

Αφού ντεμπούταραν το 2019 με το “Underwhelmed”, η Pure Noise Records τους πρόσθεσε στο δυναμικό τους για το δεύτερο “Fever Dream”, το οποίο εξαιτίας της πανδημίας θα είναι και το πρώτο που θα προωθηθεί συναυλιακά. Σε παραγωγή του Chris #2 των Anti-Flag, το νεανικό τρίο προσφέρει μια φρέσκια emo/melodic προσπάθεια για τους φίλους των Blink182 και Alkaline Trio, ενώ και η εναλλακτική ματιά των Weezer εμφανίζεται συχνά. Textbook punk rock, ελαφρού ρεπερτορίου που ναι μεν, δεν περνάει σε college rock ήσουν τωρινών Green Day, αλλά δεν είναι ούτε η μουσική που θα ξεσηκώσει χορούς μετ’ εναέριων κλωτσιά.

Όμορφες μελωδίες, πιασάρικα ρεφρέν, στίχοι που μπορούν εύκολα να απομνημονευτούν, αλλά και κάποια κομμάτια που προσδίδουν λίγο απαιτούμενο για το είδος τσαμπουκά, όπως το σχεδόν ορχηστρικό “Mirrors”, ενώ η νεανικότητα των μελών των Grumpster είναι εκείνη που κρατάει την ισορροπία. Τους λείπει ίσως η συνθετική ωριμότητα και τα φωνητικά σίγουρα θα καλυτερεύσουν στο μέλλον, όμως υπάρχουν οι καλές ιδέες και αρκετό ταλέντο για εξέλιξη.

Ένα αρκετά καλά δομημένο παραλιακό album, με πολύ καλή παραγωγή που δείχνει μια μπάντα που έχει τα φόντα να απασχολήσει στο μέλλον. Δεν γνωρίζω πόσο θα αντέξει στο χρόνο το “Fever Dream”, είναι σίγουρα πάντως ένα σταθερό βήμα προς τα μπροστά.

Facebook: https://www.facebook.com/grumpsterCA
Official Site: http://grumpsterband.com/
Bandcamp: https://grumpster.bandcamp.com/

589

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.