HELLRAISER: “Heritage”

Boom!!! Mama mia! Οι “γείτονες”, εξ Ιταλίας ορμώμενοι, Hellraiser, παρουσιάζουν το 2ο άλμπουμ τους με τίτλο “Heritage” (Underground Symphony). Μετά το πολύ καλό, self-released, ντεμπούτο τους “Revenge Of The Phoenix” (2014), το οποίο επανακυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2015 η Sliptrick Records, επανέρχονται με ένα άλμπουμ που “φιλοδοξεί” να αφήσει τη δική του “κληρονομιά”.

Από τις πρώτες λέξεις που διάβασες, κατάλαβες σχεδόν αν μου αρέσει το άλμπουμ ή όχι. Και ναι λοιπόν, το παραδέχομαι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα αγνού και σύγχρονου heavy metal. Υπό την νέα “ταμπέλα” του “so called NWOTHM” (New Wave Of True Heavy Metal-όχι δε θα σχολιάσω τον εφευρέτη τούτου!), μας χαρίζουν απλόχερα αυτό που όλοι μας κατά βάθος επιζητούμε. HEAVY METAL απλά!

Το πολύ όμορφο εξώφυλλο, παραπέμπει ευθέως σε μεγαλειώδεις mid ’90s στιγμές, όπου οι περισσότερες -κυρίως power metal- μπάντες, έβγαζαν “διαστημικά-ταξιδιάρικα” εξώφυλλα, που έκρυβαν μέσα τους μουσικά διαμάντια. Κάτι ανάλογο έχουμε και εδώ. Πίσω από το “όρθιο άπειρο” κρύβεται ένα concept album, όχι μιας συγκεκριμένης ιστορίας, αλλά πολλών διαφορετικών, ξεχωριστών σε κάθε τραγούδι. Ιστορίες από διαφορετικές εποχές και ηπείρους.

Από το εναρκτήριο “Heritage” μέχρι το “Lady In White”, κάνεις και μία “βουτιά” στο παρελθόν. “Αιχμηρά” riffs, speed-άτοι ρυθμοί, μελωδίες, δισολίες, υψίφωνα φωνητικά, “καλπάζοντα” drums. Τί άλλο θέλεις; Speed “ξεσπάσματα” στα “Plagues Of The North”, “Fairy Veil” και “Zephyr’s Palace”, “μπαλαντοειδείς” ομορφιές στα “Delvcaem” και “Voice In The Wind”, πρελούδια, ακουστικές εισαγωγές, solos γεμάτα “χέβι μέταλ φαιά ουσία” κτλ κτλ. Το “λογισμικό” σου θα γεμίσει από Helloween, Iced Earth και λοιπά “παππούδια”, που έχουν αφήσει το στίγμα τους πάνω ΚΑΙ στους Hellraiser.

Δεν ξέρω αν το “Heritage” θα αφήσει κάποια “κληρονομιά”, όμως αυτά που βρήκαν οι Ιταλοί από τους προηγούμενους, τιμούνται δεόντως. Κοινώς, δεν έχασαν τη δική τους κληρονομιά στο καζίνο. Αξίζουν της προσοχής σου και, γιατί όχι, και του repeat σου. Μπράβο τους! Ααα όλα κι όλα. Μπράβο τους. Bravissimo!

https://www.facebook.com/pg/hellraiserheavymetal

799

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.