GOODBYE BEDOUIN: “The Shaking People”

ALBUM

Είδος: Garage, psych, rock ‘n’ roll
Δισκογραφική: Innerear Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Μαΐου 2020

Κάποιες δουλειές έρχονται σα λύτρωση πάνω στη δίνη των καταστάσεων που βιώνουμε, και αν δε κατορθώσουν να λειτουργήσουν απελευθερωτικά, αποτελούν τουλάχιστον ένα μουσικό αποκούμπι για την καθημερινότητα μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργεί η ντεμπούτο ολοκληρωμένη δουλειά των Goodbye Bedouin, υπό τον τίτλο “The Shaking People”, η οποία αποτελεί και ίσως την πλέον ελπιδοφόρα έκδοση από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι Goodbye Bedouin είναι ένα psych garage σχήμα που αποτελείται πρώην μέλη ανεξάρτητων μουσικών συγκροτημάτων της πόλης και λίγους μήνες μετά την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία το 7ιντσο και digital single “Submarine/Youth” μπήκαν και πάλι στο Noisebox Studio και ηχογράφησαν 9 καινούρια τραγούδια πάνω στα οποία δούλευαν τα προηγούμενα δύο χρόνια. Οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2019 και το αποτέλεσμα είναι το πρώτο τους long play με τίτλο “The Shaking People” που κυκλοφόρησε ακριβώς ένα χρόνο μετά.

Εννέα εξαιρετικές συνθέσεις, λοιπόν, στις οποίες εγκολπώνεται με απόλυτο τρόπο η σκοτεινή ψυχεδέλεια των 70s ακολουθούμενη με το garage – punk των early 80s, συνάμα με κάποια pop και περισσότερα rock ‘n’ roll στοιχεία, να μας μεταφέρουν στο σύνολό τους την ατμόσφαιρα των late 90’s και σε πολλούς από εμάς, νοσταλγούς ή μη εκείνης της εποχής, το κλίμα της underground σκηνής και διασκέδασης λίγο πριν το millennium.

Ένα πόνημα που είναι σε θέση να “αγγίξει” τις πιο ευαίσθητες χορδές όσων βίωσαν τη δεκαετία του 90, όσων γαλουχήθηκαν με τους garage και rock ‘n’ roll ήχους της εποχής αυτής και σε όσους ξώφαλτσα πετύχουν τους Πατρινούς στο διάβα τους ανεξάρτητα από το μουσικό ύφος που προτιμούν.

Η παραγωγή είναι εξαιρετική, οι συνθέσεις είναι δουλεμένες στην εντέλεια και μέχρι τελευταία λεπτομέρεια και σαφώς στον ενορχηστρωτικό τους οίστρο συντελεί και ο εξαιρετικά εμπνευσμένος στίχος, που σίγουρα μετά από την πρώτη κιόλας ακρόαση θα μείνει στα χείλη σας.

Προσωπικά έχω καρφιτσώσει σε περίοπτη θέση στις λίστες μου το εναρκτήριο “We’re On A Mission (Freak Out)”, το πιο Punk “Down To The Wire” και το ακροτελεύτιο “Cherry Lane” και μένει να τσεκάρετε τα δικά σας αγαπημένα από αυτό το υπέροχο album, που δυστυχώς έχει ήδη γίνει sold out κι αναμένουμε φρέσκιες κόπιες για να κοσμήσουμε τη δισκοθήκη μας.

Αντί επιλόγου, οι Goodbye Bedouin μας δίνουν το στίγμα της εποχής μας, μέσα από τη δική τους οπτική:

“Well, I think it’s all right, I think it’s ok
To be down these days”

Καλή Ακρόαση!

Bandcamp: https://goodbyebedouin-innerear.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/category/Band/Goodbye-Bedouin-274236919654802/

512

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.