FULL HOUSE BREW CREW: “Bare Knuckle”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock, Southern Metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 27 Νοεμβρίου 2020

Δύο μόνο χρονάκια πάνε από τη δεύτερη και πιο ηχηρή κυκλοφορία των Αθηναίων Full House Brew Crew, το εξαιρετικό “Me Against You”, κι έχοντας αναπτυξεί μια ιδιαίτερη δυναμική έκτοτε, ο Βαγγέλης Καρζής (πλέον κιθαρίστας των Φιλανδών Wolfheart, και πρώην μέλος των Rotting Christ), και η παρέα του δούλεψαν κι έφεραν στο φως τη νέα τους δισκογραφική ολοκληρωμένη δουλειά το “Bare Knuckle”.

Στο τρίτο τους αυτό album έχουν ταιριάξει μοναδικά και με περίσσευμα έμπνευσης πολλές διαφορετικές πτυχές του σκληρού ήχου με ένα glam – groove περιτύλιγμα και το αποτέλεσμα να είναι όχι μόνο θελκτικό αλλά εθιστικό στο μέγιστο βαθμό, με τον απώτερο στόχο του είδους και του ύφους που έχουν επιλέξει να επιτυγχάνεται στο μέγιστο. Οι υπέροχες southern διφωνίες μπλέκονται με brutal φωνητικά, τα βαριά riff εναλλάσσονται με υπέροχες και καλογυαλισμένες speed-άτες κιθαριστικές γέφυρες, ενώ το alternative – metal πλαίσιο διανθίζεται με ανεπανάληπτες goth – rock στιγμές.

Πως γίνεται να εγκολπώνονται σε ένα album οι Pantera, οι Sevendust, οι Hellyeah και οι Paradise Lost; Γίνεται, και μάλιστα δε το παίρνουμε χαμπάρι πως εναλλάσσονται με τόση μαεστρία, τόσα διαφορετικά μοτίβα στο ύφος τους, γεγονός που μας οδηγεί να χαθούμε στη μουσική και να απαλλαχθούμε από κλισέ – τετριμμένους συλλογισμούς για επιρροές και συναφή.

Η παραγωγή κινείται σε πολύ υψηλά standards και τα δέκα τραγούδια στοιχειοθετούν ένα album που έχει όλα τα φόντα για να μας αποτυπωθεί μιας κι όλα τα catchy στοιχεία να βρίσκονται στο απόγειό τους (refrain, riffage, φωνητικά, ατμόσφαιρα), ενώ ο εξαιρετικά δουλεμένος στίχος κάνει τη διαφορά με το πρώτο άκουσμα και σε κάθε τραγούδι έχει κάτι διαφορετικό να προσδώσει.

Οι Full House Brew Crew παραδίδουν (όχι και τόσο απλά) μαθήματα για το πως φτιάχνεται το Modern Metal και παρά το διασκεδαστικό χαρακτήρα, η δυνατή στιχουργική τους και η μουσική που την στολίζει δημιουργούν και μια ιστορία πίσω από το κάδρο της πραγματικότητας και κουτάκια της καθημερινότητας που βιώνουμε. Είμαι βέβαιος ότι στιγμές σα το “Black Flag” και το “Draw from the Bottom” θα σας καθηλώσουν, όσο κι αν σας ανέβασαν προηγουμένως τα “Bare Knuckle” και “Unforgiving Land”.

Αν με το “Me Against You” είχαμε μείνει με το σαγόνι κρεμάμενο και τον αυχένα σπασμένο, το ολόφρεσκο (από όλες τις απόψεις) αυτό πόνημα, αποδεικνύει ότι το σχήμα δεν έχει ταβάνι.

Facebook: https://www.facebook.com/fullhousebrewcrew

Instagram: https://www.instagram.com/FullHouseBC/

Website: http://www.fullhousebrewcrew.com/

1050

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.