FIREWIND: “Still Raging: Live at Principal Club Theatre 20th Anniversary Show”

LIVE ALBUM

Είδος: Power Metal
Εταιρία: AFM Records
Ημ. κυκλοφορίας: 1 Σεπτεμβρίου 2023

Μια επέτειος για τη δεύτερη δεκαετία ύπαρξης ενός μουσικού σχήματος είναι πάντα ένας σημαντικός σταθμός και κάτι που θα θυμούνται όλοι όσοι θα το παρακολουθήσουν. Και έτσι ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά power metal συγκροτήματα, με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, που κέρδισε τις καρδιές πολλών metallers και είδε τη φήμη του να απλώνεται ως της χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, έφτασε στη στιγμή αυτή.

Οι Firewind, του χαρισματικού κιθαρίστα Gus G. που έφτασε μέχρι να συνοδεύει για κάποια χρόνια τον Ozzy και είναι η δύναμη που τους κρατάει ζωντανούς τόσα χρόνια, βρίσκοντας πάντα κατάλληλους συνοδοιπόρους για να στηρίξει το εγχείρημα του, οι Firewind λέγω, συνεχίζουν να δίνουν στους μουσικόφιλους όμορφες κυκλοφορίες, όπως το προ τριετίας ομώνυμο “Firewind”, όπου μας συστήθηκε και ο νέος τραγουδιστής Herbie Langhans που ομολογώ ταιριάζει ιδανικά στη μουσική τους.

Τιμώντας τη γενέτειρα του o Gus G και η παρέα του αποφάσισε να δώσει μια μεγάλη συναυλία στο Principal Club Theatre για να γιορτάσει τα πρώτα 20 χρόνια της μπάντας, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και ηχογραφήθηκε. Και έτσι, όλος ο κόσμος μπορεί να νιώσει κομμάτι της σημαντικής αυτής στιγμής του συγκροτήματος βλέποντας το DVD ή ακούγοντας το διπλό live album που κυκλοφορεί την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, δυο μέρες πριν την εμφάνιση τους στο Gimme Shelter Festival (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

Όπως είναι φυσικό λόγω και της αλλαγής πίσω από το μικρόφωνο, η setlist περιέχει 6 κομμάτια από την πιο πρόσφατη τους κυκλοφορία και τρία από το “Immortals”, αλλά περνάει από όλες τις στάσεις της καριέρας των Firewind και περιέχει επίσης την όμορφη διασκευή του “Maniac”. Δυστυχώς όμως, λείπει το “Allegiance” στο οποίο συμμετείχε ο Γιάννης Παπαδόπουλος των Beast In Black, που όμως άκουσαν όσοι βρέθηκαν μαζί τους την 1η Οκτώβρη του 2022.

O ήχος είναι ολότελα συναυλιακός και σε βάζει σε μια γωνιά του venue, με όλα τα συν και τα πλην που μπορεί να περιλαμβάνει αυτό, και λογικά το κράτησαν έτσι χωρίς μοντάζ σε λόγια και εισαγωγές για να είναι ταυτόσημο με το DVD που συνοδεύει.

Μιας που δεν μιλάμε για καινούργια studio κυκλοφορία δεν μπορούμε να πούμε και πολλά, όμως το “Still Raging” σε διασκεδάζει και μπορεί να υπάρξει πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιον να γνωρίσει τους Firewind. H ατμόσφαιρα ενός heavy metal live μεταφέρεται με τον καλύτερο τρόπο, τόσο ώστε ακόμη και ένας τρίτος μπορεί να καταλάβει τι παίζεται σε ένα τέτοιο event, αφού δεν λείπουν τα drum και guitar solos, τα χορωδιακά ε ε ε και οι διάφορες κραυγές ενθουσιασμού που όλοι όσοι έχουμε πάει σε metal live έχουμε συνηθίσει.

Η γιορτή όμως για τους Firewind συνεχίζεται και καλούν την Αθήνα να παραστεί στην Τεχνόπολη στις 3 Σεπτεμβρίου για να γίνουν όλοι ένα. Φορέστε battle vests και καρφιά και απολαύστε τους για να καταλάβετε πως ακριβώς ακούγεται αυτό το live album.

Official Site: https://firewind.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/firewindofficial/

392

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.