GUNGNIR: “Ragnarok” EP

Οι Gungnir είναι η νέα μπάντα του drummer / κιθαρίστα Yngve, (με συμμετοχές στους Flames και στους Deviser) και το debut EP αυτού του εγχειρήματος παρουσιάζει τη φανερή λατρεία του δημιουργού προς τους μεγάλους Bathory.

Πέρα από την καλή διασκευή τους στο “Enter the Eternal Fire”, το “Ragnarok” ακούγεται πάρα πολύ ευχάριστα. Αναδύεται το παλιακό black metal συναίσθημα, με τελείως underground ήχο και με συνθέσεις αρκετά καλές. Καλό riffing, ροή άνετη (τα χαοτικά στοιχεία που θα περίμενε ενδεχομένως κάποιος, είναι μηδενικά) και καλά φωνητικά από τον Ithonas των Dizziness στα original κομμάτια και του Zel των  Ancient στη διασκευή.

Αν και απέχει από την πρωτοτυπία, η συνθετική αίσθηση που μου άφησε το EP είναι πολύ καλή και τα κομμάτια μου άρεσαν αρκετά. Εκτός του “Our Swords for Thor” (στο οποίο υπάρχει ένα άρωμα από τους The Canorous Quintet του debut τους) και “Fenrir” το οποίο παραπέμπει στον Quorthon, μου άρεσε και η επική τάση προς τους Amon Amarth στο “The Wanderer”.

Δεν πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξανακουστεί αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι το “Ragnarok” είναι ένα αξιόλογο δείγμα black metal που δεν θα απογοητεύσει τον ακροατή του. Αν και σίγουρα, για να ξεφύγει από τα όρια του underground θα πρέπει να κάνει πιο “πλούσια” την παραγωγή που είναι ηχητικά επιπέδου ενός πολύ καλού demo.

Όταν και εάν βγει full length δουλειά, θα βγουν και οριστικά συμπεράσματα. Ένα μπουκαλάκι πάντως, προλαβαίνεις να το πιείς.

www.facebook.com/gungnirbandgr

524

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.