ELETTRA STORM: “Powerlords”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 16 Φεβρουαρίου 2024

Δεν ξέρω γιατί ο Davide Sportiello των Sinheresy αισθάνθηκε την ανάγκη να φτιάξει τους Elettra Storm.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να έχει πει μια ακόμα power metal μπάντα από την Ιταλία.

Με αυτές τις ερωτήσεις έβαλα το ντεμπούτο των Elettra Storm να παίξει, έχοντας ήδη έτοιμο το φτυαράκι μου, μιας και πάνω-κάτω περίμενα ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Σε ό,τι αφορά τον ήχο, δεν έπεσα έξω, μιας και το “Powerlords” αποτελεί ένα (ακόμα) μίνι αφιέρωμα στην power σκηνή, όταν μπάντες όπως Stratovarius, Helloween, Sonata Arctica και Rhapsody Of Fire ήταν στα ντουζένια τους.

Ακούγοντας όμως τις συνθέσεις, συνειδητοποίησα πως εκεί που τόσοι άλλοι πιο πρόσφατοι δίσκοι απέτυχαν να αναβιώσουν το ιδίωμα, οι Elettra Storm, με περισσή ευκολία, μου έδωσαν να φάω το φτυαράκι μου. Διότι αρκετοί προσπάθησαν να παίξουν μπάλα με τον ήχο των mid ‘90s και early ‘00s, αλλά, ενώ το κατάφεραν στο feeling και στη νοσταλγία, στραβοπάτησαν στις συνθέσεις, οι οποίες ήταν «απλώς οκ», προσφέροντας εν τέλει έναν συμπαθητικό φόρο τιμής.

Στην προκειμένη δεν έχουμε απλώς έναν «κρίμα-που-δεν-βγήκε-τότε» δίσκο, αλλά μια δουλειά που κοιτάζει κατάματα πολλές άλλες της σκηνής, ενώ μοιάζει σαν να έχει όντως κυκλοφορήσει την εποχή που οι δίκασες, τα πληκτράκια και τα μελωδικά sing-along ρεφρέν ήταν στα πάνω τους. Εδώ δεν έχουμε μόνο μια ωδή στο παλιό καλό power, αλλά μια δισκάρα που πολλές από τις προαναφερθείσες επιρροές του group θα ήθελαν να είχαν στη φαρέτρα τους.

Συνδυάζοντας τον ενθουσιασμό των Twilight Force (χωρίς να στρουμφίζουν τόσο όμως) και τη λογική των Unleash The Archers και των Frozen Crown, το εξ Ιταλίας κουιντέτο πραγματοποιεί μια ιδανική αρχή που θα έκανε τον Timo Tolkki να περηφανεύεται για τα γνήσια τέκνα του. Πέρα από τον Sportiello, φοβερή δουλειά κάνει όλο το συγκρότημα, με την Crystal Emiliani να δένει εξαιρετικά με το σύνολο και να σιγοντάρει τα τραγούδια με το σωστό ερμηνευτικό συναίσθημα.

Μάλιστα, το εναρκτήριο “Higher than the Stars”, που αποτελεί και το πρώτο single του album, δεν είναι για μένα από τις top στιγμές της κυκλοφορίας. Προσωπικά ξεχωρίζω πιο εύκολα τα “Sacrifice of Angels”, “Origin of Dreams”, “Spirit of the Moon”, “Heirs of the Descent”, “Voices in the Wind”, “Alone” και το ομώνυμο.

Αν είσαι παουεράς και προσκυνάς Stratovarius και συναφείς μπάντες, οι Elettra Storm θα σου χαρίσουν ένα πλατύ χαμόγελο, μιας και το “Powerlords” μοιάζει να έχει βγει μέσα από τα υγρά όνειρα όσων άκουγαν power metal στα early ‘00s.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τα ερωτήματα της αρχής, από ό,τι φαίνεται ο Davide Sportiello ήθελε να κυκλοφορήσει κάτι πιο ντουγρού power και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, με το ντεμπούτο των Ιταλών να έχει πολλά να πει, αρκεί να φτάσει στους σωστούς αποδέκτες. Ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια.

https://www.facebook.com/ElettraStorm

https://www.instagram.com/elettrastorm.band/

283

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.