VALIDOR: “In Blood In Battle”

ALBUM

Είδος: Epic/Folk/Power Metal
Δισκογραφική: Symmetric Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6/4/2020

Πριν λίγες ημέρες, ένα “ακατέργαστο διαμάντι” της εγχώριας epic metal σκηνής επανακυκλοφόρησε πλήρως επεξεργασμένο πλέον και έτοιμο να προσφέρει ακόμη περισσότερες συγκινήσεις στο μυημένο κοινό του είδους. Το “In Blood In Battle”, το ντεμπούτο album των Validor, έρχεται ακόμα πιο επικό, ακόμη πιο “επιθετικό” και ακόμη πιο πλήρες, αποδεικνύοντας για ποιο λόγο όλος αυτός ο ντόρος κατά την κυκλοφορία του.

Οι Αθηναίοι Validor, είναι το one man project του πολυτάλαντου Odi Thunderer που μας συστήθηκε προ 15ετίας σαν Epic Storm, πριν πάρει τη τελική του μορφή ως Validor τρία χρόνια μετά το 2008. Ο δημιουργός του project, ασχολείται με όλα τα όργανα και τα φωνητικά και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να μην ψάχνει για “συντρόφους” σε αυτό το μουσικό ταξίδι, παρά μόνο αν χρειαστεί. Με τη θεματολογία να προέρχεται από πολεμικές ιστορίες και σε συνδυασμό με το “επιθετικό” μουσικό στυλ της μπάντας, γίνεται προφανές γιατί ο ίδιος ο Odi κατατάσσει τον ήχο των Validor στο blood metal.

Το “In Blood In Battle”, όταν πρωτοεμφανίστηκε το 2011, δημιούργησε τεράστιο ντόρο γύρω από το όνομα των Αθηναίων metallers. Ήταν κάτι ασυνήθιστο για τα αυτιά των οπαδών κάτω από την ταμπέλα του epic metal, αφού ναι μεν είχε πολεμικό στιχουργικό υλικό ήταν όμως πιο “επιθετικό”, στα όρια του thrash, πιο folk και με μία πιο “σκοτεινή” ατμόσφαιρα λες και προέρχονταν από τον κάτω κόσμο. Είχε όμως και κάποιες “ατέλειες”, που το άφηναν ανολοκλήρωτο και δεν έβγαζαν στην επιφάνεια όλη αυτή την πολεμική νοοτροπία που ήθελε η μπάντα να περάσει. Εννέα χρόνια μετά, το “In Blood In Battle” είναι και πάλι εδώ κρατώντας όλη αυτή την “επιθετικότητα”, όλη τη thrash-ίλα, όλο το πολεμικό ύφος και συνάμα με πιο επεξεργασμένη παραγωγή, πιο “ογκώδες” και πιο “βαρβαρικό” από ποτέ, έρχεται να σου “τινάξει τα μυαλά” για ακόμη μία φορά.

Από το μυσταγωγικό εισαγωγικό “The Riddle Of Steel”, είναι φανερή η αλλαγή στην παραγωγή του δίσκου αφού ακούγεται πιο “καθαρό” και πιο “ζωντανό”. Με το που μπαίνει το “Sword Of Vengeance” δε, το πόδι δεν “ξεκολλάει από το γκάζι” και για περίπου 40 με 45 λεπτά δεν καταλαβαίνεις τί σε “χτυπάει” και από πού. Το album, ακούγεται πιο επικό, πιο “ογκώδες” και οι ερμηνείες του Odi είναι σαν πολεμικές ιαχές που σε προτρέπουν σε διαρκή “επίθεση” μέχρι να “κερδίσεις τη μάχη” ή να “πέσεις ηρωικά στο καθήκον”. Τα riffs, είναι σαν ήχοι σπαθιών και σα βέλη που ξυρίζουν τον άνεμο και χτυπούν τα κορμιά των “εχθρών”. Τα solos, δείχνουν τις τρομερές ικανότητες του Odi που με την “καθαρή και ζωντανή” παραγωγή ακούγονται πιο σύγχρονα, πιο thrashy και πιο “βαρβαρικά” από ποτέ. Όσο για το υλικό, δε χρειάζεται να πούμε πολλά αφού είχε ήδη “κάνει θραύση” κατά την πρώτη του κυκλοφορία, τώρα θα άλλαζε κάτι δηλαδή; “Stealer Of Souls”, “Wrath Of Steel”, “Through The Storm”, “The Dark Tower” και το ομώνυμο “In Blood In Battle”, δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση. Παρά μόνο μία “δίψα” για repeat. Μία λαχτάρα, να το ξανακούσεις.

Το “In Blood In Battle” είναι το “ακατέργαστο διαμάντι” της εγχώριας epic metal σκηνής, που με τις κατάλληλες “πινελιές” και διορθώσεις παίρνει τη μορφή που του αξίζει και του αρμόζει. Είναι πιο επικό, πιο “επιθετικό” και πιο “πολεμικό”, από την πρώτη του κυκλοφορία, και συνάμα κερδίζει σε “όγκο” και σε “φρεσκάδα” με τη νέα παραγωγή. Είναι η καθόλα Ελληνική απάντηση, στο χώρο του epic/power metal. Εάν είσαι λάτρης του καλού epic metal, τότε χρειάζεται και πρέπει να έχεις αυτό το “διαμάντι” στη δισκοθήκη σου.

Facebook: https://www.facebook.com/validor.gr/


457

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.