BRIX’N MORTAR: “Something Ain’t Right”

ALBUM

Είδος : Hardcore Punk/Oi!
Εταιρεία : WTF Records
Release Date : 21 Ιουλίου 2023

Όταν έπεσε η δεύτερη δουλειά των Σαλεμιοτών Brix’n Mortar στα χέρια μου, είχα προϊδεαστεί για ακόμα μια sugar Oi! κυκλοφορία, που κανονικά θα έπρεπε να ανήκει στην προηγούμενη δεκαετία και γενικά η ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν πολυχρειάζονται. Όταν άκουσα όμως τη δουλειά τους τα πράγματα άλλαξαν, μία κεραμίδα έπεσε στο κεφάλι μου, γενικά ήταν μια έκπληξη, συγκεκριμένα τα πιο Hardcore μέρη του, τα οποία ήταν και τα δυνατά του δίσκου. Πάντως σαν ροή το “Something Ain’t Right” κυλάει μια χαρά, με κάποιες αρκετά καλές στιγμές και με κράτησε και όχι για μόνο μία ακρόαση.

Τι έχουμε λοιπόν, οι Brix’n Mortar ακροβατούν μεταξύ Terror-ικου Hardcore και melodic Oi!, το οποίο το κάνουν με μεράκι και γούστο. Η σειρά των τραγουδιών σε έναν δίσκο έχει απόλυτη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα και για τη ροή του και οι Brix πήρανε την πιο σωστή απόφαση με το να αρχίζει το “Something Ain’t Right” με το πιο επιθετικό και τεχνικό τραγούδι του δίσκου, το “Hail The Wolf” δίνοντας στον ακροατή αμέσως την εντύπωση, ότι δεν είναι ακόμα μια κυκλοφορία της οκάς, με ριφάρες που σου μένουν.

Το “This One’s For Us” συνεχίζει μελωδικά αυτό που άρχισε το “Hail The Wolf”, καλό songwriting που χαραμίστηκε, δυστυχώς σε μια όχι τόσο καλή προσπάθεια να γράψουν ένα anthemic-ικο singalong τραγούδι, αλλά σίγουρα όχι βαρετό. Στο “No Place”, θα το έλεγα η χαρά του hardcore-α και απλά ένας από τους λόγους που αγαπάω τη συγκεκριμένη μουσική, άμεση, χωρίς φλυαρίες και πολλά πολλά, σου δίνει in your face αυτό που θέλει να σου δώσει και αυτό ακριβώς είναι το “No Place”, το οποίο είναι λες και βγήκε από μια χρονοκάψουλα συγκεντρώνοντας τα καλύτερα στοιχεία των συμπατριωτών τους από τα 90s.

Τη σκυτάλη την παίρνει το “People Like You” και εδώ μιλάμε για αρκετά καλό Oi!, με κλασσικές μελωδίες που θα αναγνωριστούν κατευθείαν, χωρίς να είναι γραμμένες προκάτ, ενώ το “Poison Words” συνεχίζει τον Hardcore χείμαρρο του “No Place”. Το έκτο του δίσκου “Something Ain’t Right” προσπαθεί ένα δεύτερο – και λίγο πιο επιτυχημένο- take σε αυτό που προσπάθησε το “This One’s For Us” και γενικά υπάρχει στον δίσκο αυτή η αλλαγή θεματικών, το οποίο προσωπικά δεν με ενοχλεί, αλλά καταλαβαίνω αυτούς που μπορεί να τους ενοχλήσει. “With Or Without You” και εδώ πάμε βαθειά στο melodic hardcore, ένα από τα καλύτερα του δίσκου so far, με ενδιαφέροντα riffs και όντως sing along refrain.

Tο “Angels” θεματικά συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το “With Or Without You” και κατ’ εμέ νομίζω ότι είναι το μουσικό στυλ, που τους ταιριάζει περισσότερο. Το “Till My Heart Stops” είναι και το πιο Punk-ie τραγούδι του δίσκου, αλλά η έκπληξη ήρθε στο κλείσιμο του δίσκου, ακόμη μια σωστή επιλογή για closing track ήταν το “Don’t Change”, το οποίο πέτυχε 10/10 για closing track, νοσταλγικές 80s new wave μελωδίες, πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα, κάτι παλιό αλλά όμορφο , μέχρι που συνειδητοποίησα στη μέση του τραγουδιού ότι ήταν cover των INXS, το οποίο μου δούλεψε και νομίζω κάνει τον δίσκο ακόμα πιο εύπεπτο, με την καλή έννοια!

All in all, δεν μιλάμε για δίσκο της χρονιάς, αλλά για ένα πολύ ευχάριστο άκουσμα για όλους τους ακροατές του σκληρού ήχου. Σίγουρα είχε τις αδύναμες του στιγμές – ευτυχώς όχι στο σημείο που να σε κάνει να τον κλείσεις-, αλλά είχε και τις καλές του, δες κυρίως τα hardcore κομμάτια, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό!

Facebook: https://www.facebook.com/Brixnmortaroi
Instagram: https://www.instagram.com/brixnmortaroi
Twitter: https://twitter.com/Brixnmortaroi
Bandcamp: https://brixnmortar.bandcamp.com
Official Site : https://www.brixnmortar.band

355

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.