BEYOND THIS EARTH: Επιστρέφουν με το δεύτερο full length τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

In a portrait, I’m looking for the silence in somebody.

– Henri Cartier-Bresson

Τα «Πορτρέτα του Παραλόγου» των Beyond this Earth έχουν πλέον ολοκληρωθεί!

Το heavy rock / metal συγκρότημα που εδρεύει στη Λιβαδειά κυκλοφορεί το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ του την πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη και μας προσκαλεί σε  μια παραζάλη ορμητικής μουσικής και αλληγορικής στιχουργίας. Απολαύστε το “Portraits of the Absurd” στο YouTube κανάλι της μπάντας και στην Bandcamp σελίδα της, ενώ σύντομα θα βρίσκεται σε κάθε μουσική πλατφόρμα και σε φυσική μορφή.

PORTRAITS OF THE ABSURD

01. In Orbit

02. The Overseer

03. …Of The Absurd?

04. The Fall Of Reason

05. Utopia

06. Gray

07. In A Nut Cell

08. The Jade Empire

09. Land Of The Wise

Οι ηχογραφήσεις του δίσκου έγιναν στα Artracks Recording Studios της Αθήνας. Τη μίξη ανέλαβαν οι Clyde Jabra με τους Beyond This Earth, ενώ το master έγινε από τον Γιώργο Πρινιοτάκη. Το artwork και το logo είναι δημιουργίες του Κώστα Παντούλα.

BEYOND THIS EARTH

Άκης Κοσμίδης: φωνή & φωνητικά

Βαγγέλης Κατσαμπέκης: lead & ρυθμική κιθάρα

Χρήστος Αδάμ: ρυθμική κιθάρα

Βαλάντης Δάφκος: μπάσο

Πάρης Γάτσιος: τύμπανα

bio: Οι Beyond This Earth είναι ένα heavy rock / metal συγκρότημα με έδρα τη Λιβαδειά αλλά με μέλη επίσης σε Αθήνα, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη, που δημιουργήθηκε το 2013 έχοντας την ανάγκη μιας μουσικής προσέγγισης εμπνευσμένη από το heavy riffing και το rock’n’roll. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του EP “Tales from Beyond this Earth” στις αρχές του 2014 κι έκτοτε διατηρεί μια συνεχή συναυλιακή δραστηριότητα. Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν μια περίοδος σκληρής δουλειάς για το συγκρότημα, από τη δημιουργία μουσικών βίντεο δικής τους παραγωγής και τη σύνθεση νέου υλικού, μέχρι τη συνεχή ανάπτυξη του δικού τους ήχου. Αυτή η εποχή οδήγησε – μετά από μια φάση ηχογράφησης έξι μηνών – στο πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τον τίτλο “Universal Fury” (2016). Σε αυτόν τον δίσκο, το συγκρότημα συνέχισε την αλληγορική στιχουργική του προσέγγιση, σε αντίστιξη με κοινωνικές εμπειρίες και γεγονότα. Μουσικά, ο ήχος τους καθοδηγείται από έντονα φωνητικά, σφιχτό rhythm section, δυνατά riff και bluesy leads, συνδυάζοντας rock’n’roll και ψυχεδελικά μονοπάτια, βασισμένα πάντα στον ακατέργαστο, βαρύ ήχο τους. Όλη η εμπειρία που συγκεντρώθηκε αυτά τα χρόνια έκανε το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος «Portraits of the Absurd» (2023) την πιο ώριμη και περίπλοκη κυκλοφορία του μέχρι στιγμής. Σκοπός των Beyond This Earth είναι να διαδώσουν το πάθος τους για τη μουσική και τον βαρύ ήχο με τα έντονα live τους και τη δημιουργία νέων συνθέσεων.

Επικοινωνήστε με τους Beyond This Earth σε κάθε γνωστή πλατφόρμα, όπως

Facebook: https://www.facebook.com/BeyondThisEarthband

YouTube: https://www.youtube.com/@Beyond_This_Earth

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2fxKgu72dOxZFUBv3s0CDM

Bandcamp: https://beyondthisearth.bandcamp.com/album/universal-fury

Instagram: https://www.instagram.com/beyondthisearthofficial/

Discogs: https://www.discogs.com/artist/4816544-Beyond-This-Earth

ή απλά στείλτε e-mail στο: beyondthisearthband@gmail.com

155