ARRIVAL OF AUTUMN: “Kingdom Undone”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Metalcore
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Μαΐου 2023

Με ένα πολύ ενδιαφέρον crossover επανέρχονται οι Καναδοί metalcorers Arrival Of Autumn στο τρίτο τους album “Kingdom Undone”. Και, ακολουθώντας την παράδοση, όταν ακούτε Καναδά, τι σας έρχεται στο νου;

Σχεδόν σας ακούω να σκέφτεστε την έννοια “τεχνική” και δεν έχετε κάνει λάθος. Το υλικό που εμπεριέχεται στο “Kingdom Undone” είναι πολύ τεχνικό, η δεινότητα των μελών που απαρτίζουν τους Arrival Of Autumn είναι παρομοιώδης. Η μουσική που παράγουν οι Καναδοί όμως είναι και πολύ βαριά, κατεδαφιστική, πλησιάζει δε τα όρια του death metal (ή μπορεί και να τα αγγίζει, δεν το ρίχνουν μόνο στα σπαστικά cores). Οι επιρροές τους επίσης δεν είναι ιδιαίτερα διακριτές αν και σε πολλά σημεία θα σε αγγίξει ένα “αεράκι” από Machine Head είτε αυτόδηλο είτε σε συνδυασμό με Nevermore δονήσεις (“Trust”, “Ghosts”, “Burn”, “Who The Masters Serve”), εδώ κι εκεί brutalαρίες τύπου Lamb Of God και Unearth (“Your Fiction”, “Bury Me”) αλλά και σε μια-δυο περιπτώσεις ατμόσφαιρες αντίστοιχες των At The Gates (“Hell Comes Home”, “One More Day”) των πολύ πρόσφατων χρόνων τους.

Κιθαριστικώς επικρατεί μια χειμαρρώδης ροή στριφνών riffs στις δομές των κομματιών και μια πανσπερμία μελωδιών στα εξαιρετικά solos των Brendan Anderson και Ryan Sorensen. Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στο ρυθμικό δίδυμο των Liam Frith (μπάσο) και Ty Fox (drums). Ειδικά ο Fox είναι ένας φοβερός drummer και για τον γράφοντα μια σταθερά πλέον στην παγκόσμια drumming scene. Εξωπραγματικό παίξιμο με φοβερά καταρτισμένους μουσικούς να τον ακολουθούν σε ό,τι και να σκαρφιστεί, πραγματικά εντυπωσιακός. Πίσω από το μικρόφωνο, ο Jamison Friesen είναι ένας πολύ δυναμικός performer και μεταδίδει με άνεση το τσαντισμένο growling του, άψογος στα καθήκοντά του.

Ένα σετάκι “νεολαίας” μουσικής που θα εξιτάρει τους συνομήλικους modern metallers και σίγουρα θα εντυπωσιάσει αυτούς που ξερογλείφονται με τεχνικά συγκροτήματα και σκέφτονται με μετρονόμους και πεντάγραμμα. Το post prog των καιρών μας; Ποιός ξέρει, ίσως θα μπορούσε να δημιουργηθεί άλλη μια ταμπέλα προς χάριν συνεννοήσεως. Πάντως οι Arrival Of Autumn εμφανίζονται πολύ δυνατοί και το “Kingdom Undone” είναι ένα άρτιο (και σε επίπεδο ήχου και σε επίπεδο πραγμάτωσης) δείγμα εξτρεμιστικής μουσικής που απεικονίζει το γίγνεσθαι των σύγχρονων κοινωνικών χωρόχρονων.

Facebook: https://www.facebook.com/ArrivalOfAutumn
Official website: https://www.arrivalofautumn.com/

313

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.