ALPHA BOYS: “Saviours of Rock ‘n’ Roll”

ALBUM

Είδος: Deathpunk
Εταιρία: Sliptrick Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου 2021

Τι σημαίνει όταν λέμε πως κάτι είναι καλτ; Μιλάμε για ένα δημιούργημα που πήρε σάρκα και οστά με μηδαμινούς πόρους ή τεχνογνωσία, με σκοπό την υπηρεσία της τέχνης. Κάτι που προσπαθώντας να γίνει καλό, βγήκε “κακό” και για αυτό σε βάθος χρόνου αγαπήθηκε. Στην περίπτωση της μουσικής, μπορούμε να μιλάμε για κάτι που ξεκίνησε θέλοντας να αναδείξει σοβαρά θέματα, με αιχμή του δόρατος το χιούμορ και εξεζητημένη εξωτερική/σκηνική παρουσία.

Π.χ. οι Turbonegro που δημιούργησαν ένα τεράστιο cult following, των οποίων η σημασία για την τέχνη, θα αναλυθεί σίγουρα στο μέλλον. Σε αυτούς έχουν βασίσει το όραμα τους, οι Σουηδοί Alpha Boys, αλλά ακούγονται σαν να θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων. Επιτηδευμένος ήχος που θα θυμίσει σε όλους τους Turbonegro, ίσως σε λίγο πιο heavy metal μορφή. Η φωνή του AlphaFill αποτυγχάνει να κλέψει την παράσταση και έτσι, τα χιουμοριστικά λόγια τους περνούν αδιάφορα από τα αυτιά μου. Η παραγωγή μοιάζει καλή, αλλά θεωρώ πως παραείναι ξερή και γυαλισμένη για το λεγόμενο “deathpunk” που θέλουν να πρεσβεύουν.

Κάποια riffs, κάποιες μεμονωμένες ιδέες, ακούγονται όμορφα, αλλά το συνολικό με-το-ζόρι-μάγκας attitude που βγάζει το “Saviours of Rock ‘n’ roll”, τις εξαφανίζει και τις λησμονάς γρήγορα. Κανένα rock ‘n’ roll δεν θα σώσουν, αφού ακόμα και gang choruses που δοκίμασαν να προσθέσουν, είναι τελείως off και επιπλέον, το παιδιάστικο εξώφυλλο τούς ρίχνει ακόμη ένα επίπεδο πιο κάτω την όλη προσπάθεια.

Μακρυά και αγαπημένοι!

Υ.Γ. Το μόνο διασωθέν κομμάτι είναι το “Drunk on a Sunday”, που κοιτάει προς την αμερικάνικη hardcore punk σκηνή.

Facebook: https://www.facebook.com/alphaboysSWE
Instagram: https://www.instagram.com/alphaboysswe
Spotify: https://open.spotify.com/artist/308MGUaCWizfFiZXen8BKA

582

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.