A PALE HORSE NAMED DEATH: “Infernum In Terra”

ALBUM

Είδος: Doom
Εταιρεία: Long Branch Records / SPV
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα ελαφρώς ανοιχτό φέρετρο κοσμούσε το εξώφυλλο της πιο πρόσφατης κυκλοφορίας των Αμερικανών doomsters A Pale Horse Named Death, “Uncovered” (διάβασε εδώ επ’αυτού).
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2019 και ούτε εγώ, ούτε ο ηγέτης της μπάντας Sal Abruscato, περιμέναμε αυτό που θα ακολουθούσε. Ο κορονοϊός έβαλε στον πάγο ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής και μας κρατάει ακόμη, δέσμιους των ορέξεων μιας πλήρους κατεστραμμένης πολιτείας.
Ο Sal Abruscato, ίσως κοιτάζοντας μέσα του τότε, να είχε προβλέψει το μέλλον όταν το 2018 κυκλοφόρησε το “When The World Becomes Undone” (εδώ), αφού όπως αποδείχτηκε ο κόσμος μας σχεδόν διαλύθηκε. Και έτσι, χωρίς καν να το καταλάβουν οι A Pale Horse Named Death δημιουργούν άτυπα μια συνέχεια στην ιστορία του προαναφερθέντος δίσκου.

Το “Infernum In Terra”, ελληνιστί “Κόλαση επί γης”, είναι η απόλυτη απεικόνιση της ανθρώπινης μιζέριας την περίοδο που διανύουμε, όπου όλοι προσπαθούμε να κρατηθούμε από όπου μπορούμε, ελπίζοντας πως εκ θαύματος ο ιός θα εξαϋλωθεί και θα περάσει για πάντα στην ιστορία.

Η μουσική των APHND συνδυάζει την γοτθική βαρύτητα της πρότερης μπάντας του Abruscato, Type O Negative, με εκείνη τη γλυκιά απογοήτευση που αναδύεται από τη μουσική των Alice In Chains, καθιστώντας τη ιδανική για να ντύσει την προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να μην γυρίσει πίσω πολλά βήματα στην εξελικτική του ιστορία, κάνοντας τον Κάρολο Δαρβίνο να ντρέπεται.

Η γκρινιάρα, μα ευχάριστη, φωνή του Sal έρχεται σε αντίθεση με την ντουμική δυναμική του μπάσου και των τυμπάνων, με την κιθάρα να αφήνει το άρωμα της εναλλακτικής σκληρής μουσικής να σε βοηθήσει να γλιτώσεις από την ασφυξία της θλίψης. H παραγωγή πηγαίνει βήμα-βήμα με την ιστορία και ενισχύει τα συναισθήματα που νιώθει ο ακροατής, με τα επί μέρους όργανα να έχουν τον απαιτούμενο αέρα για να αναπνεύσουν, κάνοντας την κλειστοφοβία του “Infernum In Terra” ανεκτή. Το αγιογραφικό εξώφυλλο που δείχνει τους προσκυνητές να γονατίζουν μπροστά στον Θάνατο δένει με την όλη ατμόσφαιρα του δίσκου που σταθεροποιεί τους APHND κοντά στην κορυφή του “ελαφρού” doom.

Όπως και να ‘χει, μάγκες, η δουλειά, ο Sal και η παρέα του δημιουργούν για τέταρτη φορά έναν εξαιρετικό δίσκο, ένα βήμα καλύτερο από τον προηγούμενο και με κομμάτια σαν τα “Shards of Glass” και “Two Headed Snake (Propofol Dreams)” να ξεχωρίζουν.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ γονατίζω και ζητώ την ευλογία του. Έτσι και αλλιώς, κάποια μέρα όλοι μας θα πεθάνετε!

Official Website: http://www.apalehorsenameddeath.com/
Facebook: https://www.facebook.com/APHND/
Twitter: https://twitter.com/aphnd
Instagram: https://www.instagram.com/aphnd/
Bandcamp: https://apalehorsenameddeath.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6DX31A4wAIGzrnZXYYXUke

577

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.